здравето здраве

Грижата за здравето е нещо изключително важно, което всеки един от нас трябва много прецизно да прави. Както добре знаем, лекарите препоръчват всяка година да си правим профилактични изследвания, за да можем да следим състоянието си и навреме да разберем дали има някакви проблеми. Колкото по-рано установим някакво изменение, толкова по-безопасно е то и вероятността да е нещо, което е напълно лечимо, е много по-голяма. Освен медицинските изследвания обаче, има и други, много простички неща, които можем да направим, за да разберем дали има някакви притеснителни сигнали, които трябва да вземем под внимание.Полезни билки за здравето ниБилките са едно страхотно богатство, от чиито ползи трябва да се възползваме максимално много. Те мо…Jan 21 2019vsyakajena.com

Например, за да установим дали имаме някакъв проблем със сърдечно-съдовата система или белите дробове, е необходимо да сгънем двата си показалеца един срещу друг и да допрем ноктите си. Ако виждаме формичка на малък диамант, това означава, че всичко е наред. Ако тя липсва обаче, това означава, че ноктите ни са удебелени, което е признак за недостиг на кислород в кръвта. Това може да е породено както от сърдечно-съдови проблеми, така и от белодробни нарушения.

За да преценим риска от инсулт или деменция, е необходимо да застанем на един крак и да включим таймер. Ако успеем да се задържим така за десет минути, това означава, че рискът от инсулт или деменция е минимален.

Друга интересна зависимост е цветът, който се разкрива, когато дръпнем долния клепач на окото. Ако е розов, всичко е наред. Но ако видим блед, жълтеникав цвят, това означава, че е много вероятно да имаме анемия. Тя се причинява от липсата на хемоглобин.ьЗабележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАВсички правим тези 6 грешки, когато сме у дома, а те застрашават спокойствието и здравето ниКогато става въпрос за дома ни, се сещаме по-често за уют, семейство, щастие, спокойствие и сигурнос…Jan 10 2019vsyakajena.com

Коментари