6-те най-добри сокове за засилване на имунитета

0
243
най-добри сокове

Имунитетът е онова, което ни предпазва от редица заболявания. По тази причина трябва да го държим в добро състояние, ако искаме да сме здрави. Затова и днес ви представяме 6-те най-добри сокове, с които ще се предпазим от настинки и можем да засилим имунитета си.

Много хора се разболяват в студения сезон. Често това се дължи на отслабен имунитет и липса на витамини, предават от zdrave.to. А в ситуацията на пандемия от новия коронавирус COVID-19 е от изключителна важност да поддържаме тялото си със силен имунитет. Ето защо ви предлагаме да се запознаете с 6-те най-добри сока за облекчаване на симптомите на обикновената настинка, препоръчани от египетски лекари.

Единият вариант е да се комбинира портокалова напитка с джинджифил. Специалистите отбелязват, че джинджифилът е един от важните компоненти, които работят за укрепване на имунната система, а когато се добави към портокалов сок, богат на витамин С, той се превръща в активен борец със симптомите на настинки, който служи и като превантивна мярка.

Смес от различни плодови напитки с мед също ще помогне за укрепване на защитните сили на организма. Както и сок от нар в комбинация с тропическата ябълка, също ще помогне за укрепване на защитните сили на организма. Смята се, че псилиумът (индийски живовляк) е полезен и за щитовидната жлеза, храносмилателната система, като влияе благотворно и на кожата, зрението и състоянието на устната кухина. В азиатската медицина се използва за лечение на пневмония и бронхит.

В същия списък с най-добри препоръки за борба с настинки, са сок от ананас с добавяне на резен цитрус и мента, които заедно ще осигурят мощна защита на тялото. Пресният изцеден лимон се справя със задачата не по-лошо, към която можете да добавите и пикантно растение, което ще даде на организма мощна доза естествен антибиотик, което е важно при лечението на настинки, обясниха лекарите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Имунната система е много важна през зимата! Ето кои 4 домашни средства ще я направят желязнаГладуването обновява имунната ви система, която успява да се пребори с гъмжилото от вируси и бактерииНормално функциониращата имунната система предпазва човека от всякакъв вид бактериални и вирусни инф…Mar 8 2018vsyakajena.com

loading...