5 храни помагат да се преборим с всяка инфекция

0
419
всяка инфекция

В момента темата за инфекциите и болестите е особено актуална, тъй като все още се намираме в световна пандемия. Днес ще ви представим кои са онези 5 храни, които помагат да се преборим с всяка инфекция. При това без да прибягваме до излишни лекарства.

С пандемията от коронавирус в живота ни сякаш трайно се настани притеснението от различни инфекции, вируси, бактерии, предават от woman.bg. Спомнихме си колко е важно да поддържаме имунитета си в добра форма. Реално погледнато бактериите са част от живота ни. И няма начин да се предпазим от инфекции на 100 процента. Но можем да подпомогнем организма да се справи с тях по най-добрия начин. Като го заредим с ценни вещества. А тях ги има в тези пет продукта.

Кокосовото масло
Истински рицар срещу инфекциите. Богат на лауринова и каприлова киселина. Дрождите на гъбa Кандида се размножават в тялото и причиняват обриви, хронична умора, депресия, сърбеж, промени в настроението, желание за прием на сладки неща. Доказано е, че пиенето на кокосово мляко, както и мазането на кожата с кокосово масло, предпазва от вредните бактерии и помага на организма да се пречисти от тях, ако вече се е заразил.

Обикновеният лук
Слагаме го в салатите, печем го, избягваме го, ако смятаме да ходим на среща… Супер полезен е. В борбата с леките настинки, добър приятел е на сърцето и черния дроб. Високото му съдържание на антиоксиданти, калий, витамин В6 и витамин С повишава защитните сили на организма.

Риганът
У нас не е много на почит. Но хората го използват от векове в борбата с гъбични и бактериални инфекции – и по-точно маслото от риган. Богат е на голямо количество антиоксиданти, а хлорофилът в листата му се бори с киселинността и вредните бактерии, причиняващи болести в стомаха. Намалява стреса и помага за укрепване на имунната система. Ако се чудите от какво да си направите чай – това е верният отговор.

Чесънът
Гони вирусите, а няколко скилидки могат да прочистят храносмилателния тракт за ден. Съдържа витамин В6 и калий, които детоксикират организма, стимулират здравето на сърцето и укрепват черния дроб. Повишават и имунитета. Чесънът е естествена пребиотична храна, която улеснява работата на добрите бактерии в тялото.

Тиквените семки
Идеални са за лека закуска между основните хранения. Или за добавка към салатата. Помагат на храносмилателната система да се освободи от паразитите. Богати са на Омега-3 мастни киселини, които ги правят много полезни за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и облекчават състоянието на сухата кожа, което води и до поява на гъбични инфекции. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:5 продукта за имунитет по време на инфекцияКогато в организма ни има инфекция, той става особено уязвим, тъй като цялата ни имунна система е съ…Apr 29 2020vsyakajena.comЕто как рискувате да си навлечете гнойна инфекция всеки път, когато си взимате душВсички правим тази грешка, без дори да предполагаме, че може да си изпатим жестоко!
Тази статия е пр…
Jun 8 2018vsyakajena.com