Учените открили начин да лекуваме коварна болест у дома

0
125
коварна болест

Болестите са неприятни изживявания, а освен това има огромен риск, ако те не бъдат третирани правилно и навреме, да имат фатални последици. Разбира се, най-добрият вариант, когато се разболеем, е да се обърнем към лекари специалисти, които да ни поставят точна диагноза и да ни назначат правилното лечение. Понякога обаче се сблъскваме с хронични заболявания, които могат да бъдат облекчени, но не и премахнати напълно. Тогава освен лекарското мнение и съвети, обикновено търсим и други начини да облекчим състоянието си.

Псориазисът е една коварна болест, която е хронична. Добрата новина е, че не е инфекциозна, но в същото време тъй като е дерматологичен проблем, е особено неприятна, защото признаците й са видими. Учените са установили, че има определени фактори, които могат да изострят проявленията на болестта. Такива са неправилното хранене, стресът, нараняванията, продуктите с наситени мазнини.Постоянният глад е симптом на опасна болестПрекаленото желание за ядене може да бъде симптом на сериозно заболяване. Ако човек постоянно изпитв…Aug 29 2019vsyakajena.com

Екип от учени от Лайпциг са провели изследване, резултатите от което показали, че има начин да си помогнем сами у дома с това състояние. Оказало се, че ако променим диетата си и се храним предимно с продукти, които са богати на ненаситени мастни киселини и по-конкретно омега-3 мастни киселини, те могат значително да подобрят състоянието на обривите и кожата ни.

Друга особеност е, че хората, които са с наднормено тегло, са по-предразположени към развитие на усложнения при псориазис и затова режимът ни на хранене се казва ключов за това дали болестта ни ще бъде в по-лек или в по-тежък вариант. Учените от Лайпциг са решени да продължат изследванията си, за да могат да постигнат още поконкретни резултати, с които да помогнат на болните от псориазис да се справят по-лесно с това състояние. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАД-р Красимира Кинова коментира кои са най-опасните летни болестиД-р Красимира Кинова е специалист по инфекциозни болести, началник на инфекциозното отделение в болн…Aug 9 2019vsyakajena.com

loading...