Това са признаците, показващи, че кръвната ни захар е над нормата

0
980
кръвната ни захар

Кръвната ни захар е сред показателите, които е важно да държим в норма, тъй като от нея могат да произходят редица опасни здравословни проблеми, които не само да затруднят живота ни, но и да го поставят в пряка опасност. Днес ви представяме кои са признаците, че кръвната ни захар е над нормата. Добре е да не ги пренебрегваме и да се обърнем към лекар, който да ни окаже нужната помощ.

Честото уриниране, замъглено зрение, внезапна загуба на тегло и кървене на венците са само част от признаците, че кръвната ви захар е извън контрол и сте изложени на висок риск от диабет тип 2, пишат от zdrave.to.

Според MedikForum.ru, най-сериозните последици от колебанията на кръвната захар са по-висок риск от здравословни усложнения, свързани с диабет, като инсулт, сърдечни заболявания, увреждане на нервите (невропатия). Затова е важно да разпознаете признаците, че кръвната ви захар е извън контрол и е твърде висока. Лекарите съветват да обърнете внимание на следните промени.

Ако пиете вода и да уринирате повече от обикновено. Този общ признак на твърде много кръвна захар е лесно да не се забележи през лятото, когато жегата ви кара да пиете повече течности по естествен път. Забелязвате ли други симптоми на колебания на захарта? Запитайте се, когато искате да пиете отново.

Отслабване, въпреки повишения апетит. Много хора с повишаване на кръвната захар изпитват глад по-често от обикновено и започват да се хранят повече – докато отслабват. Това се дължи на метаболитни нарушения: тялото спира да получава нужното количество енергия от глюкозата и започва да я получава от мускулите и мазнините.

Постоянна умора. Когато тялото не обработва правилно инсулина или не произвежда достатъчно хормон, захарта остава в кръвта и не влиза в клетките, което ги лишава от енергия.

Замъглено виждане. Повишената кръвна захар може да набъбне лещите в окото поради изтичане на течност. Това променя формата на лещата, прави неспособна да се фокусира правилно и причинява замъглено зрение.

Изтръпване на ръцете или краката. Неконтролираната захар допринася за увреждане на нервите. Някои хора поради това изпитват не само изтръпване, но и болка в крайниците.

Възпаление, сухота, други кожни промени. Тъмни, кадифени петна могат да се появят на гърба на шията, ръцете, подмишниците, области с кожни гънки. Възможни са също така мехури, инфекции, сухота, сърбеж, промяна в цвета и други нарушения на кожата. Ако тези промени се развият, не преминават, трябва да поговорите с Вашия лекар.

Подути или кървящи венци.Слюнката съдържа глюкоза; и колкото по-голяма е концентрацията й, толкова по-големи могат да бъдат нарушенията на устната кухина. Болестите на венците са особено често срещани сред диабетиците, повишавайки риска от пародонтит, което може да доведе до загуба на зъби, нагноене и язви. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:5 признака, че имаме висока кръвна захарДа имаме висока кръвна захар в днешно време не е необичайно. Това се дължи на начина ни на живот, но…May 9 2020vsyakajena.comБаба ми препоръча този чай и направо се родих. Забравих за проблемите с високата кръвна захарПриродните рецепти се предават от човек на човек и именно затова са толкова ценени от хората, защото…Apr 27 2018vsyakajena.com