Тези храни се справят с язвата по-добре от лекарства

0
338
язвата

Здравословните проблеми са част от живота ни, независимо от факта, че не ни се иска да е така. Разбира се, с напредването на възрастта ни е нормално да се наблюдават някои затруднения и проблеми в организма, защото той вече е уморен и е преминал през най-различни изпитания. Това обаче не означава, че когато сме по-млади, също нямаме проблеми, напротив. По тази причина е важно да си правим изследвания редовно, да се стремим да намалим вредните влияния до минимум, за да сме в добро здраве за по-дълго време. Днес ще си поговорим за един стомашен проблем, който е особено неприятен. Става въпрос за язвата. Язвата е проблем, който не е обвързан с възрастта на човека – тя може да възникне по всяко време и да причини редица проблеми. Основната опасност от нея е, че ако не се открие и излекува навреме, тя може да доведе до кървене и дори образуване на дупки в стомаха и червата, а това определено не е благоприятно. Оказва се, че има някои храни, които могат много ефективно да ни помогнат в борбата с язвата.Баба ми даде рецептата за този чудотворен бульон и оттогава нямам никакви проблеми със стомаха или ставитеБульонът далеч не е поредната отживяла рецепта, останала в страниците на старите готварски книги. Вс…Oct 10 2018vsyakajena.com

1. Банани
Първата от тях са бананите. Този плод е полезен в случай на язва, защото те спомагат за нормалното състояние на клетките в стомаха, а освен това съдържат антибактериални вещества, които лекуват възпаленията, в това число и бактериите, които са причинителите на язви. Това твърдят учени, провели изследване през 80-те години. Те смятат, че лечението на язва с бананов прах, повишава възможността за защита на стомаха от вредните бактерии.
2. Зеле
В зелето се съдържа голямо количество млечна киселина. Тя води до по-голям приток на кръв към лигавицата в стомаха и увеличение на нивото на pH в стомаха, което пък води до успокоение на язвата и до предотвратяване на появата й. За да се възползваме от свойствата на зелето, просто трябва да нарежем половин прясна зелка и да я сложим в робот. Добавяме малко вода и смиламе, докато получим еднородна смес. След това трябва да пием сока преди хранене за няколко седмици.
3. Мед
Медът е много полезен за цялостното ни здраве, но антиоксидантите в него ни помагат в борбата с бактериите, които образуват стомашни язви. Важното е да хапваме мед редовно, за да могат свойствата му да подействат достатъчно време, за да ни излекуват. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАВръзката ви е в коловоз и не усещате тръпката? Ето как да върнете пеперудите в стомаха сиДългите отношения са своеобразен тест за издържливостта и креативността на всеки един от партньорите…Sep 27 2018vsyakajena.com