Тези растения са чудотворни за здравето ни

0
531
растения

В България природата е такава, че ни дава възможност да се възползваме в пълна степен от билките и растенията, които може да ни предложи. В планините ни има най-различни чудотворни растения, които са помагали на народа ни в годините за лекуване на различни здравословни проблеми. Неслучайно у нас има празник на билките – Еньовден. Тогава всички трябва да излязат рано сутринта, за да наберат билките, като се смята, че именно тогава тяхната сила е най-голяма. Днес ще ви представим 4 растения, благодарение на които ще можем да подобрим цялостното си здравословно състояние, без да даваме пари за лекарства, които са пълни с химикали и изкуствени стимуланти. Ето кои са те:Посадете тези растения в градината и с комарите е свършеноВижте кои много популярни растения да засадите в градината, ако искате да се отървете от досадните к…Jul 11 2018vsyakajena.com

1. Лайка
Лайката е на пръв поглед съвсем обикновена билка, която масово се използва за направата на чай. Това, което малко хора знаят е, че тя също така е много полезна за хората, които имат гинекологични проблеми, защото в нея има най-различни витамини, органични киселини и етерични масла, които имат благоприятен ефект. Обикновено се използват корените и листата на лайката, от които се правят компреси и чайове, с които народните лечители помагат на болните. Други ползи от лайката са срещу различни вируси и инфекции, както и при цистит.
2. Маточина
Маточината има изключително много витамини в състава си, които я прави много подходящ лек за имунната ни система. Освен за общия ни тонус, маточината е най-добрият приятел на дамите, когато те са в цикъл, защото има успокояващ болките ефект и прави менструалните дни по-лесни за преодоляване.

3. Риган
Риганът е подправка в готвенето, но освен това има и много полезни вещества, които можем да ползваме за подобряване на здравето си. Той спомага за нормализиране на хормоналните нива, освен това спомага за успокояване и предотвратява депресивните и нервните състояния. Според специалистите чай от риган е подходящ и при хората, които имат проблеми със съня.
4. Пелин
Пелинът се използва както в народната, така и в традиционната медицина, което е свидетелство за качествата му. В него се съдържат киселини и фитонциди, които спомагат за нормализиране на микрофлората в организма ни. Освен това е полезен при различни възпаления, което го прави универсално лекарство. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАТези 5 стайни растения пречистват въздуха бързо и лесноТези растения могат да бъдат добър избор, когато мислите за това как да подобрите качеството на живо…Feb 11 2019vsyakajena.com