болестите

Макар вече лятото да е тук и температурите да са по-високи, това не значи, че сме защитени срещу болести и вируси. Даже, когато се разболеем през лятото, това е още по-неприятно, тъй като ни се иска да се възползваме от хубавото време и по-дългите дни, но не можем. Затова е добре да намерим начини, чрез които да избегнем болестите. Най-добрият вариант е като намерим природни средства, с които да заздравим имунната си система и да се защитим срещу всички бактерии.

Днес ще ви представим какви са ползите от хапването на глухарче всеки ден. То се използва широко при лекуване на черен дроб, борбата с холестерола и против алергии. Интересното е, че в стеблата и листата му има много витамини и полезни вещества, които заздравяват организма ни. С това растение косата става здрава, лъскава и мекаЖожоба (Simmodsia chinensis) е многогодишен дървесен храст, виреещ предимно в пустинните райони на Ю…Apr 18 2019vsyakajena.com

За да сме сигурни, че листата му няма да ни нагарчат, е добре да ги накиснем за половин час в подсолена вода, след което да ги измием. Освен това хубавото на глухарчето е, че можем да си го наберем през пролетта и да го изсушим, така че да го ползваме през цялата година. Изсушаването става по следния начин. Първо трябва да измием листата и да ги нарежем на средни по размер парченца. След това го оставяме на проветриво място за две седмици и сме готови.

Ако имаме пресни листа или пък сушени, просто трябва да ги добавим към зелената салата, която хапваме, за да си набавим от полезните му вещества. Друг начин да се възползваме от това растение и да се отървем от болестите, е като си направим сироп против простуди. За целта ни трябват 3 литра вода, 2 чаши захар, 4 портокала, 4 лимона и 400 цвята глухарче. Сипваме всички продукти, като лимоните и портокалите само изстискваме вътре, във водата и оставяме да престои за едно денонощие.

На следващия ден добавяме захарта и слагаме сместа на котлона. Варим, докато се сгъсти. Достатъчно е да хапваме по една супена лъжица на ден, когато сме настинали. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАИмате това растение в двора си? За нищо на света не го изкоренявайте – ето защоВсеки човек, който живее в къща с двор или пък има дворово пространство пред блока си знае колко са …Nov 9 2018vsyakajena.com

Коментари