Пълен списък на храните, които правят чудеса с черния дроб

0
416
чудеса с черния дроб

Черният дроб е сред органите ни, които са постоянно изложени на влияние и фактори, които застрашават нормалното му действие. В същото време е много важно да го поддържаме в топ форма, за да осигурим нормално функциониране на целия си организъм. Затова и днес ви представяме пълен списък на храните, които правят чудеса с черния дроб.

По време на пандемия от коронвирусна инфекция трябва да бъдем особено внимателни към здравето си и не само към белите дробове, които страдат от COVID-19, но и към други органи, пишат от zdrave.to. Например, експертите смятат, че болен черен дроб всъщност „привлича“ коронавирусът, позволявайки на неговите частици бързо да влязат в тялото.

В същото време черният дроб филтрира всичко, което навлиза в нашето тяло и ако не се справи с функциите си, организмът се съпротивлява на вируса и бактериите по-лошо. Замърсеният и „уморен“ черен дроб става много по-уязвим. Можете обаче да приведете в ред черния си дроб само с помощта на храна. Въпреки острата миризма, няколко скилидки чесън могат да активират чернодробните ензими, които прочистват тялото от токсини.

Ефективно се справят с прочистването на черния дроб и зелените листни зеленчуци. И така, растителните хлорофили, съдържащи се в зеленината, черпят токсини от кръвта. Зелените също защитават черния дроб, като неутрализират пестицидите, тежките метали и химическите елементи. Яжте много спанак, целина, маруля, босилек, целина.Те могат да увеличат производството и изтичането на жлъчка, което ще помогне за очистването на организма.

Ябълките помагат за прочистване на храносмилателния тракт от токсини. Те съдържат пектин и необходимите химични елементи. Това позволява на черния дроб да се справи с натоварването, което изпитва, като постоянно почиства организма.

Грейпфрутът също така увеличава производството на чернодробни ензими и спомага за прочистването на черния дроб поради неговите антиоксиданти и витамин С. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Топ диетолог разкри храните, които е добре да хапваме преди ляганеОбикновено избягваме да хапваме преди лягане, за да не ни е тежко и да можем да се наспим пълноценно…Jun 17 2020vsyakajena.comСуперхраните, които ще направят очите като новиЗрението ни е сред основните сетива. Нормално е с напредването на възрастта, то да отслабне и да не …Jun 12 2020vsyakajena.com