Отвара преди лягане тонизира черния дроб

0
601
черния дроб отвара

Работата на черния дроб е тежка и постоянна. По тази причина е важно да се грижим добре за него, за да може той да не се претовари. Днес ще ви представим една отвара, която можем да си забъркаме и да пием преди лягане, с която ще направим черния си дроб като нов.

Черният дроб върши чудесна работа, почиствайки организма от токсини и изгаряйки излишните мазнини, пишат от zdrave.to. Ако пиете правилните напитки преди лягане, работата му ще се подобри, а в допълнение – може и да отслабнете.

Чай с лайка
Напитката бързо се усвоява от организма, абсорбирайки полезните й вещества. С противовъзпалителните и успокояващите си свойства, тя оказва благоприятен ефект върху нервната система. Сънят през нощта ще бъде дълбок и спокоен. Приготвянето на напитката от лайка е лесно. Поставете на котлона 1 чаша вода да заври. Изключете котлона и добавете 1 супена лъжица лайка. Оставете да престои 10 минути, за да се запари и напитката е готова за пиене. За най-добър ефект е необходимо да я пиете в продължение на 14 дни.

Питие с лимон
Сутринта пиенето на вода с лимон стартира работата на организма. Но, ако го пиете преди лягане, ще стартирате и подпомогнете други важни процеси в организма. Лимонът помага на черния дроб да очисти органите от токсини. Преди сън такава напитка е най-добре да е гореща.

Чай с лимон и джинджифил
Комбинацията от тези продукти ще помогне на тялото да изгаря по-бързо калориите. Лимонът ще насити организма с витамин С и ще го предпази от настинки. Той не само ще засили имунитета на човека, но и ще помогне за облекчаване на отоците в коремната кухина. Джинджифилът от своя страна, ще подобри метаболитните процеси, което ще помогне за отслабването.

Питие от мента
Ментата оказва положителен ефект върху нервната система и подпомага храносмилането. Подобрявайки работата на храносмилателния тракт, непреработените отпадъци бързо се извеждат от тялото. Напитката трябва да се консумира непосредствено преди лягане, след като се запари. Ще е достатъчно да поставите 2 супени лъжици мента в чаша вода и да оставите да ври на котлона 2 минути. За да постигнете желания резултат, трябва да я пиете в продължение на 3 седмици. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:3 рецепти за прочистване на черния дроб без лекарстваПрочистването на черния дроб е важно, но много от нас често го пренебрегват, докато не се получи сер…Feb 4 2020vsyakajena.comЛековита напитка цери черния дроб и бъбреците ниКолкото по-възрастни ставаме, толкова повече организмът ни се натоварва от начина ни на живот и от в…Jun 29 2019vsyakajena.com