Необичайните признаци на запушени артерии

0
1512
необичайните признаци

Днес ще си поговорим за необичайните признаци на запушени артерии. Те не са за пренебрегване по простата причина, че могат да доведат до множество усложнения и проблеми със сърцето, които от своя страна могат да бъдат дори фатални.

Всяка година повече от стотици хиляди души умират поради сърдечни заболявания, пишат от zdrave.to. Много от тези случаи биха могли да бъдат предотвратени, ако се разпознаят симптомите за влошено здраве. Човешкото тяло е много умно: то винаги отчита появата на проблеми с помощта на сигнали, които трябва да се научите да разбирате. И докато има някои ясно изразени сигнали за проблеми със сърцето, то има и някои признаци, показващи запушени артерии и сърдечни заболявания, които може да изглеждат необичайни. Сред тях – еректилна дисфункция, болки в гърба и челюстта, плешивост.

Еректилна дисфункция (ЕД)
Тялото на мъжете има вградена система за предупреждение за развитието на коронарна болест на сърцето: когато възникнат трудности с ерекция, това може да е признак на запушени артерии в таза, които се появяват преди да настъпи инфаркт. Между появата на ЕД и откриването на коронарна болест на сърцето минават средно от три до пет години.

Плешивост
Проучване на почти 37 000 мъже показа, че тежката плешивост може да бъде знак, предсказващ наличието на безшумна коронарна болест на сърцето във всяка възраст. Умереният до тежък косопад е свързан с удвоен риск от смърт от сърдечно заболяване и при двата пола.

Ушна гънка
Такава гънка е не само често срещан признак на стареене, но и предупреждение за сърдечни заболявания. Сгъвката, образувана в ушната мида по диагонал от ушния канал до долния ръб, може да бъде резултат от лошо кръвообращение, запушване на артериите, които хранят миокарда с холестеролни плаки.

Болка в прасеца при ходене
Атеросклерозата може да блокира артериите на краката (особено при пушачите), докато не се постави диагноза коронарна болест. Изправени пред този необичаен знак, трябва незабавно да се консултирате с лекар: специалист ще може да извърши прости измервания на кръвното налягане и притока на кръв в крайниците, за да потвърди диагнозата за лошо кръвообращение. Много е важно сърдечните заболявания да бъдат диагностицирани възможно най-рано, защото има много диетични и медицински лечения, които могат да помогнат за решаването на този проблем.

Според учени от Харвард дискомфортът в челюстта и шията са често срещани симптоми на стенокардия, в резултат на влошаване на притока на кръв към сърцето. Такъв дискомфорт се създава от сигнали, идващи от миокарда – те се предават от вагусния нерв, който е в постоянен контакт с шията и челюстта.

Болки в кръста
Долната част на гърба често е една от първите части на тялото, които реагират на атеросклероза, при която се случва запушване на артериите с натрупване на холестерол и калцификация на съдовите стени. Болката в гърба започва да се усеща, защото намаленият приток на кръв към тази област отслабва дисковете, които омекотяват прешлените. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Ето как тялото ни ни показва, че може би имаме запушени артерии. Трябва да можем да разчитаме тези сигналиМного често си мислим, че проблемите със сърдечно-съдовата система са присъщи само и единствено на в…Jan 10 2019vsyakajena.comСамо с 4 супени лъжици на ден проблемът с високото кръвно налягане и запушените артерии си отиваЗапушените артерии и високото кръвно налягане измъчват милиони хора и повишават сериозно риска от см…May 23 2018vsyakajena.com