Мъчеше ме упорит гастрит, докато не открих това вълшебно масло

0
267
гастрит

Много наши читатели се интересуват от това при кои заболявания и в какви дози могат да приемат ленено масло. Отговор ще открият точно тук. Според специалистите, лененото масло е уникален “коктейл” от биологично активни вещества, които въздействат на човешкия организъм. Става дума за нерафинираното ленено масло, защото то съхранява в себе си повече от 855 от ценните елементи в своя състав. Препоръчва се да се държи на не по-висока от 22 градуса температура или най-добре в хладилника, пишат от zdrave.to. Лененото масло е ефективно при гастрит с повишена и с понижена киселинност. За лечение на това заболяване се препоръчва да се употребява по 1 чаена лъжичка, 2-3 пъти на ден, в продължение на 1-2 седмици.

При гастрит то действа като: обезболяващо; като средство, предпазващо от развитие на онкологичен процес в стомаха и червата; като противовъзпалително като средство, предотвратяващо прилошаване след ядене; регенериращо; средство, отстраняващо чувството за тежест. Ако става дума за профилактика, е достатъчно да приемате ленено масло само сутрин на гладно, половин час преди ядене. Оказва се, че лененото масло сутрин активира изработката на храносмилателните ферменти, а тяхното присъствие в стомаха “напразно” натоварва задстомашната жлеза, което от своя страна, води до панкреатит.

Но не забравяйте, че лененото масло не е способно напълно да замести лекарствата, които ви е предписал лекарят при гастрит. Затова първо се посъветвайте с него и тогава опитайте да подобрите състоянието си с ленено масло. Лененото масло губи своята ефективност през нощта, ако го приемете, след като сте похапнали каквото и да било вечерта. В тези късни часове продуктът почти не влияе на изработката на храносмилателни ферменти, което няма да повлияе добре на задстомашната жлеза.

Но пък се препоръчва за през нощта със следните цели: хроничен запек; очистване на организма от шлаки и токсини; понижено ниво на холестерола в кръвта; регенерация на черния дроб, пострадал от някакво заболяване или след лечение с антибиотици. Защото нощем лецитинът от лененото масло влияе мощно на процеса на обновяване на кръвните клетки, включително и на съединителната тъкан, която се нуждае от възстановяване след дневните натоварвания.Мъчеше ме страшен гастрит, докато не започнах редовно да хапвам тези плодове. Сега нямам никакви проблемиГастритът често един от бичовете в днешни дни. Той често е следствие от нередовно хранене и нездраво…Sep 13 2018vsyakajena.com

Лененото масло е полезно и за щитовидната жлеза, основно защото съдържа мастни киселини. В него те са повече, отколкото във всеки друг морски продукт. Ленът не е богат на йод, но спомага за усвояването на този важен елемент от другите продукти. В крайна сметка лененото масло влияе положително на щитовидната жлеза заради следните си свойства: нормализира хормоналния фон; “гаси” възпалителните процеси; укрепва имунитета. Специалистите смятат, че употребявано в умерени количества, то е безвредно за щитовидната жлеза.

Има ли вреда от него при климакс?
Най-често задаваният въпрос от наши читателки. Едно време са наричали този продукт “женска” билка, въпреки че не са и подозирали за това, че е наситен с фитоестрогени – растителните аналози на женските полови хормони. А дефицитът на естрогени е един от най-характерните признаци на климактеричния период. Отдавна е доказано, че редовната употреба на ленено масло помага да се удължи способността за зачеване на здраво бебе.

Но то, разбира се, е полезно и за жените, при които вече е настъпил климаксът, тъй като съдържа витамин Е, “грижещ” се за красотата на кожата, косата и ноктите; витамин А, защитаващ кожата от фотостареене и провокиращото онкологичен процес ултравиолетово излъчване на слънцето; витамини от групата В, поддържащи в норма нервната система, която е особено разклатена при климакс. Редовният прием на ленено масло в периода на климакса е способно: да излекува мигрена; да понижи честотата и интензивността на топлите вълни; да подобри съня; да ви избави от синдрома на хроничната умора.

Внимание!
Недопустимо е приемането на лененото масло нощем при възпаление на жлъчния мехур или жлъчните протоци, както и при склонност към диария. Aко сте в климакс, не се увличайте по лененото масло. При злоупотреба с този продукт се предизвиква прилошаване, освен това води до затлъстяване заради високата си калоричност. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Използвайте целебните свойства на дюлите и ще забравите за гастрити и язви!Сега ще говорим за дюлите – това е плод, който трудно се консумира в суров вид, поради силно стипчив…Oct 19 2017vsyakajena.com

loading...