Лесен китайски метод срещу разширени вени

0
237
разширени вени метод

Много хора след определена възраст трябва да се справят с разширени вени. Това е неприятен проблем не само от естетическа, но и от здравословна гледна точка. Затова и днес ви представяме един лесен китайски метод срещу този проблем, който ще ви помогне да се преборите с него.

Разширените вени (т.нар. варикоза, варикозни вени или варици) са хронично прогресиращо заболяване на вените, проявяващо се в тяхното разширяване, удължаване и извиване, предават от zdrave.to. Те могат да се появят в различни части на тялото, но най-често засягат повърхностните вени на краката. Заболяването засяга между 30-40 % от хората в България, като честотата при жените с разширени вени е по-висока в сравнение с тази при мъжете.

Каква е причината за развитието на разширените вени?
Основен фактор за развитието на разширени вени са възпалителни процеси и генетичната предразположеност, които водят до увреждане на платната на клапите, разположени по хода на вените. Основната функция на венозните клапи е да възпрепятстват връщането на кръвта в обратна посока. Увреждането на тези клапи води до повишено венозно налягане, венозен застой и оттам до разширяване на венозната стена

Ето и първите симптоми на разширени вени:
Mравучкане по краката;
Умора и тежест в краката, засилващи се с напредване на деня;
Нощни крампи (болезнени съкращения на мускулите на подбедрицата);
Сърбежи по краката;
Наличие на паяжовидни вени (“spider veins”) и ретикуларни вени;
Синдром на неспокойните крака;

Субективните оплаквания се засилват с напредването на деня, максимални са вечер, а минимални (или липсват) сутрин. В случай, че имате подобен проблем ви предлагаме да опитате с източна медицина. Става въпрос за едно упражнение, чиято родина е Китай. То се прави по 3-4 пъти седмично, но можете да го правите всеки ден.

Ето какво е упражнението
Трябва да застанете настрани до стената, като се държите за нея с една ръка. Повдигнете единия крак нагоре, сгънете го в коляното, така че да има прав ъгъл между крака и бедрото. Започнете да въртите крака си по часовниковата стрелка. Направете 12 кръга, след това спуснете крака. Направете същото и с другия крак. Когато приключите, отново повдигнете крака, с който започнахме упражнението и направете 12 завъртания обратно на часовниковата стрелка. С другия крак направете същото.

Ползите от упражнението
Ако не сте мързеливи и го правите всеки ден, това ще помогне за подобряване на кръвообращението, за укрепване на кръвоносните съдове. В допълнение, това упражнение е насочено към предотвратяване на появата на разширени вени.

Освен това помага да се поддържат мускулите на краката в добра форма и тъй като колянните стави са включени в упражнението, това е полезно и за тях. Като цяло, ползите, както виждате, са достатъчни, за да започнете да изпълнявате това упражнение. Отделяйте по две минути на ден за това упражнение и скоро ще забележите ефекта. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Този руски лек премахна досадните разширени вени веднъж-завинаги. Ето какво трябва да направимНамазах се с тази домашна паста и се сбогувах завинаги с досадните разширени вениОтървете се от разширените вени с една проста съставка! Терминът разширени вени или варикоза е забол…Jul 24 2018vsyakajena.com

loading...