Лекари посочиха простите методи за лечение на конюнктивит

0
234
конюнктивит

Днес ще си поговорим за простите методи за лечение на конюнктивит. Това е неприятно състояние, което може да се отрази както на качеството ни на живот, така и на най-елементарните ежедневни задачи, затова е добре да знаем как да се преборим с него бързо и лесно.

Специалистите разделят конюнктивита на предизвикан от алергия, вирус или бактерия. Алергичният конюнктивит се причинява от реакция на алерген, предават от zdrave.to. Вирусният конюнктивит се появява в резултат на отслабена имунна система или наличието на инфекция в организма.

Получаваме бактериален конюнктивит, когато патогенни бактерии – главно стафилококи и стрептококи, попаднат на лигавицата на окото. Ако страдате от бактериален конюнктивит, личната хигиена е важна. Лекарите препоръчват да миете добре ръцете си със сапун и да не докосвате лицето и очите си, ако ръцете ви са мръсни.

Също така е необходимо да се спазват мерките за безопасност и да не се използва например обща кърпа от няколко души. Няма да е излишно да потърсите помощ от специалист. Що се отнася до лечението у дома, можете да използвате за тези цели специални капки за очи, които се продават в аптеките. Също така се препоръчва да направите компреси на очите си с инфузия от лайка и черен чай без захар.

Епидемичният конюнктивит (ЕКК) е силно заразно вирусно възпалително заболяване на очната лигавица – конюнктивата. Много често тази болест се усложнява с възпаление и на роговицата на окото. Причинява се от аденовируси. Протича с отделяне на воднист секрет от очите, който е силно заразен. Често се откриват увеличени преушни лимфни възли, болезнени при палпация. При една от формите на епидемичен конюнктивит се описва и зачервяване на гърлото, температура. При болка и намалена зрителна острота е необходим спешен преглед. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Лекарите разбиха поредния мит за хипертониятаЛекарите установиха коя е най-силната кръвна групаЧестите изследвания, свързани с кръвните групи на хората, многократно са доказвали, че те имат общо …Aug 22 2019vsyakajena.com

loading...