Кой продукт понижава холестерола

0
198
продукт холестерола

Всеки от нас е чувал за това, че има два вида холестерол – полезен и вреден. И докато полезният е по-малко известен, то вредният често ни кара да търсим начини, по които можем да го понижим без лекарства. Днес ще ви представим кой продукт понижава нивото на холестерола и благодарение на който можем да си спестим някой лев от лекарства от една страна, а от друга – да си разнообразим менюто.

Холестеролът е вид липид, който се съдържа във всички клетки на тялото и играе важна роля за нормалното функциониране на организма, предават от zdrave.to. По-голяма част от него се синтезира в черния дроб, но може да се набави и от някои храни.

Нормалният синтез е около 10 mg холестерол на 1 kg телесна маса. Нормалното съдържание на общ холестерол в човешката кръв е около 3,36 – 7,76 mmol/L (около 1,3 – 3 g/L). Здрав възрастен човек има около 5 литра кръв и 6,5 – 15 грама холестерол в нея. В целия човешки организъм се съдържат около 250 грама холестерол. Високият холестерол може да засегне всеки и е сериозно състояние, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Има фактори, които са сериозна предпоставка – като гени, възраст, пол, които не са под наш контрол и няма как да им повлияем. За щастие, ако имате висок холестерол, има лесни стъпки, които да предприемете, за да го намалите и да защитите здравето си. За да понижите холестерола, трябва да нормализирате диетата си, казват учените. Те направиха проучвания и откриха, че червеният ориз ще помогне за този проблем.

Сред полезните свойства на червения ориз е съдържанието на монаколин К, който има способността да понижава холестерола. Скорошно проучване обаче показва, че други хранителни вещества, като ненаситени мастни киселини, изофлавони и фитостероли, също могат да допринесат за способността на червения ориз да намалява риска от сърдечни заболявания.

Ползите за здравето на червения ориз
Според проучвания червеният ориз и добавките на базата на монаколин К и GABA предлагат значителни ползи за здравето. Те включват:
Укрепване на здравето на сърцето
Лечение на метаболитен синдром
Намаляване на възпаления
Намаляване на растежа на раковите клетки.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Ето как да понижим холестерола без лекарстваОткакто разбрах за тези 5 продукта, ги хапвам постоянно и нямам никакви проблеми с холестерола и сърцетоКръвоносните съдове в тялото ни имат изключително важна роля, за да може организмът ни да работи нор…Nov 16 2018vsyakajena.com

loading...