Кажете „край“ на досадната хрема и болките в гърлото за нула време с тези прости трикове

0
322

Есента и зимата са сезоните, в които настинките и болестите са в своя разцвет. Причината за това от една страна, разбира се, е времето, което въобще не ни щади, но в същото време това е и времето от годината, когато сме много заети и като че ли нямаме време за нищо. В това число и за боледуване. А каквото и да си говорим, една най-обикновена настинка може да се проточи и със седмици, ако се опитваме просто да не й обръщаме внимание и да я изкараме „на крак“. Затова и днес ще ви представим няколко основни правила за моментите, когато здравето ни е разклатено, които не само ще ни помогнат да се почувстваме по-добре, но и ще ни помогнат да се справим по-бързо.
Първото нещо, което задължително трябва да знаем, когато усетим, че поредната настинка или вирус ни атакуват, е да си вземем почивен ден или два. Всяка от нас знае какво е чувството да си болен и въпреки това да ходиш на работа, да се грижиш за дома, да готвиш…въобще ежедневието ни да не се промени. А когато организмът не е добре здравословно, той се изтощава. В такива моменти един от най-лесните начини да се почувстваме по-добре е да спрем за момент и да дадем на тялото и имунната си система нужното време и комфорт да се съвземат. Затова е важно да освободим графика си поне за един-две дни, за да можем да се преборим с вируса веднъж-завинаги, а не да го проточваме със седмици.Да си майка е прекрасно, но и много трудно. Вижте кои са най-честите грешки, които младите майки допускатВ първите месеци от майчинството се получават най-много съвети. По-неуверените майки са убедени, че …Oct 9 2018vsyakajena.com

Второто нещо, което е добре да правим, е да пием много вода и течности като цяло. Колкото повече течности приемаме, толкова повече пречистваме организма си от токсини и бактерии, а това от своя страна означава, че помагаме на имунната си система да се отърве от причинителите на здравословното ни неудобство. Освен всичко това, приемът на течности е много важен, когато организмът е омаломощен, за да не се стигне до обезводняване. Чайовете са много добър вариант в тези моменти, защото не само ни хидратират, но и имат целебно действие.
Третото нещо, което е важно да имаме предвид, е правилното хранене. Когато сме болни, пилешката супа ни става пръв приятел и това не е просто традиция, която можем да пренебрегнем. Тя помага на белите ни дробове да се справят с инфекциите, например. Други продукти, които е добре да ползваме, особено когато сме болни, са: чесънът, който има антибактериално действие, джинджифил, куркума, лимон и мед.
Последният съвет, с който лесно и бързо можем да се справим с настинката, е движението. Да, казахме, че човек трябва да освободи графика си, но това не значи, че въобще не бива да се движи. Кратките и премерени разходки по време на боледуване помагат на организма да получи свеж въздух и да се заредим с повече енергия, която след това да изразходим в борбата с болестта.
И не на последно място, добре е, когато усетим някакъв дискомфорт да се консултираме с личния си лекар, за да сме сигурни, че няма да има усложения.
Яна ВОЙНОВАС тези лесни промени в храненето, ще избегнем всички коравни настинки през есентаЧакахме лятото да дойде два месеца, но за сметка на това есента настъпи още на втория ден със смразя…Oct 1 2018vsyakajena.com