Искате да спрете цигарите? Мисията е съвсем постижима с тези 8 ефективни и натурални метода

0
430

Проучване, проведено във Великобритания е показало, че средностатистиеският пушач се нуждае от над 5000 цигари годишно, което означава, че се харчат страшно много пари. Смята се, че именно икономическата криза и появата на електронните цигари са накарали много хора да се откажат от тютюнопушенето. Въпреки това, не е доказано, че електронните цигари помагат на пушачите да се откажат завинаги и, че в крайна сметка те няма да се върнат към цигарите, пишат от zdrave.to. Ето защо, ако един пушач иска да се спре да пуши, той трябва да потърси други възможности и решения, които са много по-сигурни, но изискват голяма воля. Представяме ви 8 начина, които е доказано, че са ефективни при спиране на цигарите. Най-хубавото е, че нито един от тези методи не е скъп! Много проучвания са проведени, за да се определи дали има връзка между аутизма и пушенето на майката, но всички те не показват абсолютно никаква връзка между двете. Въпреки това, проучване, публикувано през 2017 г., открива връзка между аутизма и пушенето от страна на бабата по майчина линия. 14 000 души са участвали в проучването и 7 000 от тях са били с аутистични черти поради пушенето на бабата, докато 177 са били диагностицирани с ASD. Повечето от засегнатите деца са момичета, тъй като имат 67% по-голяма вероятност да покажат някои белези на лоша социална комуникация и повтарящо се поведение.
1. Задайте дата и се подгответе за трудностите.
Едно проучване, сравняващо рязкото прекратяване на цигарите с бавното намаляване на тютюнопушенето, намира, че нито един от тях не е по-ефективен от другия. Това означава, че можете да изберете своя метод въз основа на това, което смятате, че ще работи най-добре за вас. И в двата случая трябва да сте подготвени за трудностите . Предлагаме ви да уведомите хората, че сте се отказали от пушенето, да изхвърлите всичките си цигари и да решите кой метод да следвате.

2. Следете избора си на храна
Според друго проучване, хората, които са ядат плодове и зеленчуци 4 или повече пъти на ден, са били 3 пъти по-склонни да намалят тютюнопушенето си, отколкото хората, които ядат тези храни по-малко от 2 пъти на ден. Трайният ефект от този навик е продължил до 14 месеца. Проучването също така показа, че някои храни като млечни продукти, мляко, плодове и зеленчуци влошават вкуса на цигарите, което означава, че няма да изпитате желание за тях. От друга страна трябва да избягвате храни, които ще увеличат желанието ви за пушене – нискокалорични ястия, алкохол и кафе.
3. Опитайте поведенческата терапия (индивидуално или в група.)
Повечето пушачи не могат да се откажат от пушенето поради никотинова зависимост и психическо безпокойство, тъй като третират тютюнопушенето като средство за облекчаване на напрежението. Според едно изследване прилагането на безникотинов инхалатор, в комбинация с подкрепа в група, увеличава шансовете за дългосрочно спиране на тютюнопушенето с 25%. Поведенческата подкрепа може да бъде терапия в група или поотделно, по телефона, по имейл или лице в лице. Също така има различни групи на за бивши пушачи, които можете да посетите.
4. Кажете „не“ на алкохола и кафето за няколко месеца.
Няма нито един пушач, който да не мисли, че се радва по-добре на кафето и алкохола с няколко цигари. Ето защо добър съвет е да намалите приема на тези напитки. От една страна, кофеинът може да повиши нивото на тревожност и да ви накара да се почувствате неспокойни. От друга страна, алкохолът отпуска вашите мозъчни мускули и може да ви накара да забравите всички причини, които са ви накарали да откажете пушенето.Кърменето – уникален шанс да откажете цигарите завинагиМайки, кърмете колкото се може по-дълго време – това е шанс да се откажете от цигарите завинаги… Вре…Jun 23 2018vsyakajena.com

5. Отидете на разходка или започнете друга дейност, когато имате желание да пушите.
От Американския център за наркомании и психично здраве подчертават факта, че хората, които пушат са с намалени енергия и желание да упражнят физическа дейност поради тяхната ограничена белодробна функция. Намаляването на тютюнопушенето постепенно ще увеличи нуждата от упражнения и според експерти ще намали желанието за пушене. Също така учените твърдят, че физическата активност може да помогне с депресия, стрес, неспокоен сън и когнитивно разстройство, повечето от които са обичайни симптоми на спиране на тютюнопушенето.
6. Носете със себе си някаква дъвка или здравословни закуски по всяко време.
Разпространено мнение е, че пушачите, които отказват цигарите, наддават на тегло. Това се случва, защото те чувстват необходимостта от ядене на нещо, тъй като не могат да пушат. Това, което се съветва в случая, е да носите здравословна закуска или някаква дъвка с вас по всяко време. Това ще държи устата ви заета и вашето желание за цигара под контрол. Ако не обичате дъвки, можете да носите някакви здравословни закуски, като ядки или плодове, и да ядете малка част, когато почувствате желание за пушене. Можете също така да пиете напитка без захар или чаша чай.

7. Избягвайте да сте около пушачите и опитайте да останете зает.
Стойте настрана от хората и местата, които свързвате с пушенето, тъй като те могат да предизвикат рецидив. Трябва да уведомите хората, че сте се отказали от пушенето и да се срещате на места, които не ви напомнят за това. Поемането на нови хобита ще създаде нови и по-здравословни навици в среда за непушачи. Тези места ще бъдат безопасни и ще ви дадат властта, от която се нуждаете, за да посрещнете всяко възможно изкушение.
8. Опитайте електронни цигари и никотинови лепенки.
Много хора не осъзнават колко силен е никотинът и колко тялото започва да зависи от него. Затова никотиновите лепенки са много популярни сред пушачите като метод за отказване. Но въз основа на скорошно проучване само 6% от тези опити са успешни. Има 5 одобрени методи, които можете да изберете да следвате в усилията си да се откажете от пушенето: никотинови лепенки, дъвки, бонбони, спрей за нос и инхалатори, но последните две трябва да бъдат предписани от лекар. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Парадоксално изследване: Употребата на цигари е полезна, а спирането им вредиЗнаете за двете страни на медала – колкото и парадоксално да ви изглежда, неотдавнашни проучвания по…Oct 27 2017vsyakajena.com