За нищо на света не хвърляйте обелките от банани, защото се оказва, че вършат чудеса

0
415

Много често след като хапнем банана веднага изхвърляме обелката му. Но недейте да го правите вече. Не за друго, а обелката на този вкусен и здравословен плод прави истински чудеса и може да с използва в много ситуации. Има пет невероятни неща, които може да постигнете и то благодарение на обелката на банана. Гарантираме ви, че след като ги прочетете ще гледате на обелката не като отпадък, а като чудодейно нещо, което имате в дома, козметиката и кухнята си. Ето някои от невероятните приложения на обелката на банана:
1. Банановата кора намалява акнето
Бананите съдържат витамин С и Е, както и калий, цинк, желязо и манган. Тези хранителни вещества намаляват възпалението на кожата и съответно намаляват появата на акне. Освен това бананите съдържат лутеин и каротеноиди, които са мастноразтворими съединения, които спомагат за борбата с възпаленията и акнето.
Какво да правим:
Разтрийте банановата кора върху кожата си и я оставете за 5 до 10 минути. Изплакнете кожата си. Повторете два пъти дневно и сами ще видите чудните резултати.Не изхвърляйте картофените обелки, защото техните лековити свойства са доказани поне при 3 сериозни заболяванияВсички обичаме гозбите с картофи; както и пюрето, варените, печените и – най-вече – пържените картоф…Nov 10 2017vsyakajena.com

2. Кората от банан помага за намаляване на бръчките
Бръчките на лицето се появяват, когато кожата губи своята еластичност и твърдост. Антиоксидантите и витамин С в бананите могат да помогнат за намаляване на появата на бръчки.
Какво да правим:
Разтрийте банановата кора върху кожата си и я оставете за 30 минути или цяла нощ. Измийте лицето си и го овлажнете с хидратиращ крем. Повторете три пъти седмично.
3. Те идеално полират сребро
Когато среброто ви започне да губи блясъка си или започва да се замърсява, опитайте да използвате бананова кора. Вътрешната част на банановата кора съдържа вещества като калий, които помагат за почистването на метални предмети.
Какво да правим:
Вземете бананите и ги сложете в миксер. Добавете половин чаша вода към сместа.
Смесете, докато стане паста. Разтрийте среброто си с пастата за няколко минути.

4. Те помагат за отстраняване на парчета, заседнали в кожата ви
Сигурно ви се е случвало някое парченце треска или нещо друго да се забие в кожата ви? Е, тук на помощ идват банановите обелки. Те са та богати на ензими и тези ензими имат свойството да „дърпат” чуждите обекти, заседнали в кожата ни.
Какво да правим:
Нанесете узряла бананова кора на засегнатата област на кожата. Трябва да го оставите да подейства за 15 минути. Извадете треската внимателно.
5. Чудесна натурална тор
Добавянето на бананова кора в пръста, в която сте засадили цветя или зеленчуци е чудесна идея. Корите от банан съдържат калций, магнезий, сяра, фосфати, калий и натрий, които са от жизненоважно значение за здравословния растеж на вашите растения.
Какво да правим:
Нарежете бананите на малки парчета. Заровете бананите под растението, което искате да поникне – в идеалния случай до корените му. Засадете въпросното растение веднага. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: jenata.blitz.bgЕдна приятелка беше в Швеция и ми каза за тези техни картофи. Оттогава ги правя само такаДнес в нашата кулинарна рубрика се насочваме към далечна Швеция, за да пробваме едни типични картофи…May 9 2018vsyakajena.com