Започнах да хапвам по 5 бадема на ден и здравословното ми състояние рязко се промени. Ето какви са измененията

0
481

1. Избавление от стреса
Антиоксидантите в бадема помагат да се избавите от стреса. Хората, които всеки ден ядат тези ядки, не се страхуват от депресия. Само не ги яжте прекалено много! Спазвайте мярка, иначе ще “разсърдите” стомаха.
2. Профилактика срещу диабет
Бадемите помагат на хора, които страдат от диабет. Те съдържат магнезий, който регулира количеството инсулин в организма и контролират нивото на захарта в кръвта.
3. Подобряване работата на сърцето
Бадемите помагат при сърдечна недостатъчност. Само 5 бадема на ден намаляват нивото на холестерол в кръвта до норма. Затова е толкова важно всеки ден да ядете бадеми.
4. Укрепват костите
Бадемите съдържат фосфор, магнезий и калций. Всички тези вещества укрепват костите и най-вече зъбите.Сънят е важен за доброто здраве: Следвайте тези съвети и ще спите като бебетаΠoвeчeтo xopa в нaши дни имaт пpoблeми cъc cъня, aĸo нe пocтoяннo, тo пoнe oт вpeмe нa вpeмe. Bceĸи …Aug 13 2018vsyakajena.com

5. Отслабване
Ако страдате от излишни килограми, яжте по 4-5 бадема всеки ден. Те намаляват апетита и ви засищат с полезни мазнини, белтъчини и фибри.
6. Изчистват кожата
Витамин Е в бадемите подхранва и овлажнява кожата. Ядките помагат да се избавите от пъпките и пигментните петна, а също така съхраняват здравето на кожата.
7. Помагат при запек
Бадемите облекчават състоянието при запек и подобряват работата на храносмилателната система. Яжте по 4-5 бадема ежедневно и пийте с тях по чаша вода – така ще се отървете от проблемите със запека. Бадемът освен това намалява риска от развитие на рак на дебелото черво. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: rabadu.comВсички ние правим тези неща, но се оказва, че те застрашават здравето ни най-многоКакви са последиците от заспиването пред телевизора, шофиране с джапанки или пиенето на стара вода?
Aug 10 2018vsyakajena.com