Ето кои са японските тайни за здраве до дълбоки старини

0
577
здраве

Японците са една от най-интересните нации в света. Още от деца те биват възпитавани в ценности и принципи, в колективизъм и дисциплина. Освен това японският народ е един от народите, в които има най-много столетници и затова си има причина. Разбира се, няма как да сравняваме западния начин на живот с източния, по простата причина, че има огромни разлики в климата, храненето, традициите и гените ни. Но така или иначе, когато става въпрос за дълголетие и здраве до дълбоки старини, има някои съвети, които могат да бъдат приложени, независимо в коя част на света живеем и от какъв народ произхождаме. Затова и днес ще си поговорим за японските тайни за дълголетие и здраве до дълбоки старини. Ето и кои са най-разпространените им съвети.
1. Движение
В забързаното ни ежедневие рядко имаме време за разходки и много движение. Това обаче не значи, че няма възможност въобще да се движим. Японците например рядко прибягват до автомобилен транспорт. Те залагат на обществения такъв и на ходенето пеша. Така успяват да вмъкнат движението в ежедневието си, без да отделят специално време, за да се движат. Ето кои неща в дома ни съсипват здравето ниДомът неслучайно се нарича „семейно огнище“. Това е мястото, на което всеки от нас обича да се прибе…Mar 20 2019vsyakajena.com

2. Порции
Храната е следващото нещо, което е много важно за здравето ни. Сред японските тайни има една, която е много важна за постигането на дълголетие и тя се корени в правилото за 80 %. То се изразява в това, че те изяждат само 80 % от количеството храна, което е в чинията им. Освен това те си сипват храна в по-малки съдове, което причинява интересна зрителна измама, защото чинията изглежда по-пълна, а на практика в нея има по-малко храна.
3. Прегледи
Една от основните причини за болестите е липсата на редовни профилактични прегледи. Японците ходят цели 12 пъти годишно на лекар, за да са сигурни, че в организма им всичко е наред и няма никакви наченки на болести и проблеми.
4. Чай
Японският чай е много полезен, заради съставките си и това е още една от тайните им. Те залагат най-вече на зелен и черен чай, а през лятото и на студен чай от ечемик. Благодарение на тези напитки, те набавят на организма си важни вещества, които поддържат баланса в хранителните вещества и подпомагат функциите на органите.
5. Чистота
Чистотата е последната от тайните, на които тази нация дължи дълголетието си. Освен личната хигиена, която те поддържат на много високо ниво, тук става въпрос и за хигиена на дома и околната среда. Те поддържат дома си в изрядно състояние през цялото време, като така блокират възпроизвеждането и развъждането на бактерии и вируси и така се предпазват.
Яна ВОЙНОВАТези 5 промени у дома запазват здравето ни непокътнатоДомът ни е мястото, в което прекарваме голяма част от времето си. Това именно е мястото, където чове…Feb 11 2019vsyakajena.com