Ето как да понижим холестерола без лекарства

0
467
холестерола

Холестеролът е вид липид, който се движи в кръвта ни. В организма на всеки от нас го има, но в същото време има и така наречения лош холестерол. Той е отговорен за появата на плаки в кръвоносните съдове, които ги стесняват и затрудняват работата на сърдечно-съдовата система, което пък води до различни заболявания. Не само че тези болести са неприятни, но и смъртността при тях е много голяма, което ги превръща в основен враг на здравето на хората. Оказва се обаче, че можем да понижим холестерола в тялото си лесно, без да ползваме различни скъпи лекарства. Днес ще ви представим няколко ефективни метода, с които ще решим всичките си проблеми с холестерола.
1. Бадеми
Причината бадемите да са толкова полезни в този случай се крие в антиоксидантите в тях. Те предпазват холестерола от окисление, което на практика го превръща в лош. За да се възползваме от свойствата на бадемите е добре да ги хапваме цели, като е добре да хапваме по 30 грама на ден, но да са неосолени.Учените с ново интересно откритие: Ето кой продукт направо „топи“ холестеролаУчени от Великобритания откриха продукт, който е истинско чудо срещу високия холестерол. Специалисти…Sep 28 2018vsyakajena.com

2. Чесън
Чесънът е продукт, който оказва цялостно добро влияние на организма ни, а в борбата с повишения холестерол е много полезен. Добре е да хапваме по 2-3 скилидки чесън дневно, ако искаме да се възползваме от свойствата му. Освен че има антибактериален ефект, чесънът намалява произвеждането на холестерол от черния дроб и така го държи в норма.
3. Ябълки
Ябълката е един от най-вкусните плодове. При нея полезните вещества и витамините се съдържат в кората, така че е важно да я хапваме необелена, но трябва да я измием добре, за да сме сигурни, че е чиста. Трябва да хапваме поне по една ябълка дневно, ако искаме да държим нивата на холестерол в кръвта в нормата.
4. Бобови растения
Бобовите растения, по подобие на чесъна възпрепятстват прекомерното образуване на холестерол в черния дроб. Това се дължи на влакнина, която се съдържа в тях, която ферментира в дебелото черво. Добре е да хапваме половин чаша бобова култура на ден.
5. Спорт
Спортът е един от начините да забързаме и задействаме кръвообращението си. То води до по-активна работа на сърдечно-съдовата система, което не й позволява да се стеснява и да закърнява и по този начин не дава възможност на холестерола да надвиши нормалните си нива. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАТова е истината за холестерола, която лекарите никога не биха ви издалиХолестеролът може да бъде и „вреден“, и „полезен“. Как да се предпазим от първия и да се научим да п…Aug 21 2018vsyakajena.com