Ето какво ще стане ако ядем черен пипер всеки ден

0
565
черен пипер

Когато става въпрос за подправки, всеки човек има различни предпочитания, които се отразяват и върху начина, по който приготвя ястията или ги овкусява, когато вече са готови. Солта е може би най-базисната подправка, която всеки от нас използва. Разбира се, всеки човек има различни предпочитания за количеството сол в ястието. Другата основна подправка, която се среща в почти всяко ястие, е черен пипер. Черният пипер се използва широко в българската кухня, защото придава на ястието един приятен вкус и съвсем лека пикантност, която повечето хора обичат. Днес обаче ще ви разкрием какво точно ще се случи с тялото ни, ако хапваме черен пипер всеки ден. Има 5 основни ползи от това да хапваме по малко черен пипер всекидневно.
1. Храносмилане
В черния пипер се съдържа пиперин – вещество, което стимулира отделянето на стомашни киселини, които от своя страна ускоряват храносмилането. Те помагат на организма ни да усвои по-бързо протеините и така не само прави храносмилането по-бързо, но и по-ефективно.Ето какво ще се случи с организма ни, ако хапваме по една лъжичка мед всеки денВсеки от нас постоянно се стреми да намира все повече здравословни продукти, които да си хапва, за д…Dec 20 2018vsyakajena.com

2. Простуда и кашлица
Черният пипер, подобно на чесъна, е богат на антибактериални вещества, които действат като естествена защита от простуди и грипове. За да се възползваме напълно от тези свойства на пипера, просто трябва да хапне една лъжичка мед с черен пипер, когато усетим първите признаци на грип или влажна кашлица.
3. Кожа
Да, този вид пипер може да се отрази добре на кожата ни. Причината за този добър ефект е, че той съдържа в себе си вещества, които подобряват кръвообращението и така до кожата ни достига повече кислород, който я прави по-гладка и млада. Освен това пиперът успява да изглади бръчките отвътре, като ги прави по-малко и по-повърхности и незабележими.
4. Зъби
И тук ползата се дължи на пиперина в пипера. Той има противовъзпалителен ефект и това води до укрепване на венците и костите в устната ни кухина. Те от своя страна осигуряват на зъбите ни здрава среда и така намаляват риска от развалени зъби.
5. Ум
Черният пипер, когато се ползва често, но в умерени количества, разбира се, подобрява паметта ни и спомага за нормалното функциониране на мозъка ни. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Яна ВОЙНОВАСпециалистите са категорични: Ето какви промени настъпват в организма ни, ако спрем консумацията на алкохол за месецТемата за употребата, ползите и вредите от алкохола е много често коментирана и мненията са много ра…Jan 2 2019vsyakajena.com