Екземата е много неприятна. С тези ценни съвети ще спрем разпространението и ще забравим за този проблем

0
491

Екземата, известна също като атопичен дерматит, е хронично възпалително заболяване на кожата, което причинява груби, неравени петна по кожата. Въпреки че екземата не може да се разпространява от човек на човек, чесането може да разпространи екземата по тялото ви, а тежкото надраскване може да причини вторична инфекция, която е заразна за другите. Предотвратете сериозно разраняване, като подхранвате кожата си и управлявате въздействията, които предизвикват възпаление на екземата. Говорете с Вашия лекар за лечения, които намаляват сърбящото усещане, което може да увреди екземата Ви.
1. Следвайте нежна грижа за кожата.
Избягвайте да почиствате кожата си или използвайте натурални почистващи препарати. Измийте кожата си с леки, без аромати почистващи препарати. Ако използвате слънцезащитни продукти или грим, използвайте продукти, които не съдържат масло и са означени като “некомедогенни”. Винаги използвайте хладка или топла вода, за да измиете кожата си. Използването на не натурални продукти или много гореща вода може да изсуши и да дразни кожата ви. Тъй като сте по-склонни да разчешете раздразнената кожа, поддържайте кожата овлажнена, за да не разпространявате екземата.Благодарение на този изпитан метод, кожата на лицето ми стана гладка и сияйна. Толкова е лесноНесъмнено се интересувате от състоянието на кожата на лицето ви – огледалото към „мъжкия свят“ на ин…Jul 27 2018vsyakajena.com

2. Овлажнявайте сърбежа на кожата през целия ден.
Измийте се и се къпете с топла, не гореща вода. След като внимателно почистете кожата си, подсушете я и нанесете лосион в рамките на няколко минути след изсушаването. Потърсете овлажнители, кремове или мехлеми, които нямат алкохол, който може да изсуши кожата ви. Вероятно ще искате да нанесете овлажнител няколко пъти през целия ден, дори ако нанесяте медикаментозни кремове върху кожата.
3. Използвайте колоидна овесена каша
Колоидните овесени ядки се приготвят чрез фино смилане на овес, за да се разтварят или суспендират във вода или лосиони. Изследванията показват, че колоидната овесена каша има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които успокояват сърбежа на кожата. Разтрийте лосиона, който има колоидно овесено брашно в него по сърбежа на кожата. Или добавете суха колоидна овесена каша в топла баня.
За да успокоите кожата си, бихте могли да използвате и масла за баня, сода за хляб или оцет във ваната.
4. Сложете хладни компреси върху сърбящата кожа.
Замразете студена вода в чист кърпа. Поставете този хладен компрес върху сърбежа на кожата и го задръжте там, докато кожата ви спре да сърби. Потискането на чувството на сърбеж ще ви предпази от надраскване на кожата и разпространяване на екзема в други части на тялото ви.

5. Дръжте ноктите си къси.
Режете ноктите си редовно, за да ги поддържате гладки и къси. По този начин, ако случайно се надраскате, късите нокти ще нанесат по-малко вреда, отколкото дългите нокти.
6.Останете хидратирани.
Важно е да пиете вода през целия ден, така че кожата ви да остане хидратирана. Важно е да пиете повече вода, ако планирате упражнения или изпотяване. Пийте най-малко 6-8 чаши вода на ден. Можете също така да пиете билкови чайове, мляко и плодови сокове.
7. Стойте на слънце за няколко минути всеки ден.
Вашето тяло получава витамин D от слънцето, което помага за борба с екземата. Докато прекомерното излагане на слънце е лошо за кожата, няколко минути слънчево греене всеки ден може да помогне да изчистите екземата и да я спрете да се разпространява. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: modernitta.comС тези 6 трика премахват мазната кожа и я поддържат в отлично състояние. Ето какво трябва да правимАко имаш мазна кожа, не си сама – различни проучвания показват, че до 75% от хората на възраст 15-20…Jul 27 2018vsyakajena.com