Доктор Папазова алармира: Винаги махайте коричките на препечените филийки. Вижте защо

0
366

Ние си мислим, че вредната храна е само онази, която купуваме, а всичко приготвено вкъщи е полезно, защото ние сме го измили добре и използваме само естествени суровини без консерванти, но всъщност не е точно така, подчерта доц. Папазова.
1 – Печеното месо на скара е опасно по 2 причини
Мазнината от месото, изпечено на скара изтича и това е важно, защото тя е пълна с канцерогенни химикали, хормони, с които са били хранени животните, за да нараснат бързо и да дадат голям приръст.
1 – 1. В месото се съдържа аминокиселината креатин, която се разпада при високата температура на хетероциклени амини, които са мощни канцерогени.
По принцип американците са нацията, която консумира най-големи количества печено на скара месо, риба, дори морски дарове и Американското дружество за борба с раковите заболявания от няколко години води битка с този тип хранене.
1 – 2. Мазнината от изгорялото месо, капнала върху въглищата, започва да пуши и се разпада до беспирен.
Месото поема пушека и човек получава втори вид канцерогенно вещество.Доктор Рюдигер Далке: Всяка болест има смисъл и съдържа задача, която трябва да решимДоктор Рюдигер Далке е роден в Бавария и следва медицина именно там. През 1978 година получава докто…May 4 2018vsyakajena.com

Правилно печене на месо върху скара:
1 – Месото трябва да се приготвя бавно и на ниска температура, обясни доц. Папазова.
Огънят трябва да е изгаснал и да е останала само жаравата, а температурата да бъде по-ниска.
2 – Месото да бъде постно, без сланина, за да се топи по-малко количество мазнина.
По-добрият вариант е да се пече риба и пилешко месо – бялото месо на скарата, защото те по-трудно са насищат с разпадналите се аминокиселини, които стават канцерогенни.
3 – Полезни са печените зеленчуци на скара – лук, чушки, гъби, тиквички, патладжан.
4 – Жаравата трябва да се получи само от дървени въглища, без никакви други запалителни средства като спирт, бензин и други, защото се отделят още повече канцерогенни вещества. Не се използват клечки, шишарки, хартии и други разпалки.
5 – Консумацията на печено месо на скара трябва да става рядко, но печените зеленчуци не са опасни.
Печене на въглехидрати, тестени изделия, картофи и други

При печене на температура от 121 градуса и нагоре нишестените въглехидрати карамелизират и се образува канцерогенното вещество акриламид, което причинява рак на матката, на яйчниците, дори на бъбреците. Печените филийки стават готови при температура от 148 градуса. Това се отнася за крекери, бисквити и други тестени изделия. Също важи за препечените картофки. За акриламид се заговори преди 10 години, а до тогава всички ние консумирахме всякакъв вид препечени и запечени храни, които приемахме за полезно готвене. Майки, които се хранят с препечени тестени храни по време на бременността, раждат деца с по-ниско тегло. За картофите е най-добре да бъдат варени. Ако ги приготвяме на салата на следващия ден, по този начин гликимичния индекс пада.
Съвети да не поглъщаме акриламид:
1 – Махайте коричката на препечената филийка, защото тя се насища с акриламид
Другият вариант е да махнете кората преди печене, за да не се събира акриламид.
2 – Акриламид има в чипса
Здравословни картофи получаваме, когато ги обелим и ги киснем 30 минути във вода. По този начин махаме около 35 до 40% от бъдещото образуване на акриламид.
3 – Приготвяне на домашен хляб
Преди печене, към втасалото тесто добавяме 2-3 с.л. сух розмарин, който предпазва от образуването на акриламид. След това тестото трябва да се изпече на слаба фурна, по-дълго време или да махнете коричката, ако сте го пекли на висока температура.
При бутилираната вода
Бутилираната вода в ПВЦ бутилки е наситена с акриламид, от пластмасите, обясни доц. Папазова, затова не трябва да се пие. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: bgnow.euДокторът ми каза, че авокадото е истински дар от Бога. Ето какви полезни свойства има този страхотен плодАвокадото не е никак евтин плод, но неговите ползи за здравето са безспорни. Хората, които искат да …Apr 19 2018vsyakajena.com