Две прости упражнения пазят от високо кръвно

0
1491
пазят

Много от нас се стремят да намерят природни методи, които пазят от високо кръвно, за да си спестят пиенето на лекарства. Хипертонията е състояние, което за съжаление е хронично, но днес ще ви представим 2 прости упражнения, с помощта на които ще успеем лесно и бързо да се справим с неприятния проблем.

При високо кръвно налягане е необходимо да се разширят кръвоносните съдове, за да се подобри кръвообращението, пишат от zdrave.to. Необходимо е да се насити кръвта с кислород. Високото налягане стеснява кръвоносните съдове поради липса на кислород в кръвта. Научих за дихателните упражнения от чужд блог на швейцарски лекари, които ми помогнаха. В тази статия ще ви кажа две прости упражнения, които ще ви спестят лекарствата при високо кръвно.

Упражнения за високо кръвно налягане
Вдишай издишай
Разтягаме ръце встрани и вдишваме и издишваме. След това започваме постепенно да ускоряваме , правейки вдишване и издишване по-бързо , около 10 повторения. В края задръжте дъха си за 30 секунди.

Издишайте през носа
Изправяме се и поставяме ръце зад главите си, движейки лактите си отстрани. Поемаме дълбоко въздух и издишваме по следния начин – с кратки периодични издишвания през носа. Извършете три повторения. Тези упражнения нормализират вашето кръвно налягане.

Кръвното налягане е налягането на циркулиращата кръв върху стените на кръвоносните съдове. Без допълнително уточняване, употребата на термина „кръвно налягане“ обикновено се отнася до налягането в големите артерии в кръвоносната система. Кръвното налягане обикновено се изразява чрез показателите на налягането между систола (фаза на изтласкване на кръвта от сърцето) и диастола (фаза на пълнене на сърцето) и се отчита като две числа за стойностите при тези две фази: първо се казва систолното, после диастолното налягане, използвайки мерната единица милиметър живачен стълб, напр. 140/80.

Съществуват така наречените системи на ниско и високо налягане. Към системата на ниското налягане принадлежат артериите, капилярите, вените на телесния кръг на кръвообращението, дясното сърце (обобщаващ термин за дясно предсърдие и дясна камера) и съдовете на белодробния кръг на кръвообращението. Системата на високото налягане се състои от артериите на големия кръг на кръвообращението.

Основната задача на системата на ниското налягане е на резервоар на кръвта, тъй като 80% от циркулиращата в тялото кръв (около 7% от телесната маса без мазнините, при хората около 4 до 6 литра, тоест 70ml/kg) се намират в нея. Изпълнението на тази функция се предразполага от високата еластичност и капацитет на съдовете. При загуба на кръв обемът може да се компенсира до определена степен чрез стесняване (вазоконстрикция) на вените. При обратния случай, който настъпва например при кръвопреливане, се променя най-вече обемът на системата на ниското налягане. Затова в нормално състояние централното венозно налягане (стойност в норма около 3 до 9 mmHg) е добър индикатор за обема кръв. За разлика от системата на ниското налягане, основната функция на системата на високото налягане е снабдяването на органите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Ясно е кой алкохол сваля и кой вдига кръвното наляганеВсеки от нас някога в живота си е опитвал някакъв вид алкохол. Освен това всички знаем, че алкохолът…Jun 15 2020vsyakajena.comКак да измерим кръвното налягане точно без апаратВсеки от нас си е измервал кръвното налягане. Обикновено за тази цел ползваме апарат – било то механ…Jun 16 2020vsyakajena.com