Всички ние ги изхвърляме, а те в действителност ни помагат да преборим коварни болести

0
416

Лукът много често се използва във всеки дом. Без него почти няма блюдо.Но малцина знаят, че много ползи се съдържат и в люспите на лука. В миналото лечебните свойства на този продукт са помагали на нашите прабаби да лекуват домочадието си и да изглеждат добре, пишат от zdrave.to.
Микроелементи и витамини
Предимствата на на люспите на лука са, че осигуряват разнообразен химичен състав. Полезни елементи в тях са почти повече, отколкото в годната за консумация част от лука.
Люспите от лука съдържат: витамин С; витамини РР, Е, В; каротин, кверцетин, рутин; фитонциди и флавоноиди (естествени антиоксиданти); магнезий, фосфор, желязо, калций; цинк, йод, натрий; органични киселини. Този впечатляващ списък с микроелементи, ако е правилно приложен, може да служи добре на човешкото тяло.
Полезни действия
Плътните кафяви люспи, която домакините обикновено хвърлят на боклука, подобряват имунитета при приготвянето на настойки и отвари. През сезона, настинките и грипа те увеличават устойчивостта на организма към вирусни инфекции. Естественият антиоксидант кварцетин помага да се спре растежа на раковите клетки. Тази полезна отвара се използва и като поддържащ агент по време на лечението на онкология на гърдата, простатата, мозъка, дванадесетопръстника и белия дроб. Витамин Р помага да се поддържа жизнеността на сърдечния мускул, особено след сърдечен удар. Този витамин ускорява регенерацията на клетките, увеличава тонуса на стените на кръвоносните съдове, предотвратява появата на тромбофлебит. Сернистите съединения подобряват притока на кръв. Компреси с лукови люспи помагат за решаване на съдови проблеми по кожата, т.нар. „Звезди“. Помагат и при безсъние. Уникалният състав на сухите лукови люспи отстранява от тялото излишната жлъчка и излишната течност. Ето защо никога не бива да изхвърляте старото олио в мивкатаСвикнали сме, когато пържим, след това да излеем олиото директно в мивката или пък да накиснем тиган…May 18 2018vsyakajena.com

Тя обгръща стените на стомаха, стабилизира чревната микрофлора. Премахва от органите радиацията, солите на тежки метали и хлорните соли. От бронхите и белите дробове премахва слузта, улеснява състоянието на астматиците.
Луковите люспи се използват и за борба с паразити, чревни и други хелминти. Противовъзпалителният ефект на този продукт спомага за борба с болести на пикочната система – пиелонефрит, нефрит, цистит, заболявания на гениталната област. При мъжете повишава потенцията, увеличава издръжливостта. Облекчават болките на жените в критичните дни, нормализират хормоналния фон, помагат при аменорея. Настойка на основата на лучени люспи лекува възпалени венци, облекчава зъбобол, помага при стоматит. При настинка и двата типа кашлица е полезно да се прави гаргара на гърлото с топла отвара от люспите. Общият бактерициден ефект ще помогне за по-бързо справяне с инфекцията на гърлото, леко понижаване на температурата, успокояване на треската. При външна употреба настойки, отвари и лосиони на основата на лучени люспи, премахват мазоли и натъртвания, лекуват гъбички на стъпалата. С тази цел се правят топли бани. А за изплакването на косата с настойка от тези люспи знае всяка жена. Лучените люспи оказват магичен ефект върху косата, като подхранват и подобряват качеството на всеки косъм. Те блестят и придобиват лек слънчев кестенов отенък. Това е естествено оцветяване с нежно действие.
Вредно действие
Лучените люспи имат мощен ефект, който е противопоказен за хора с високо съсирване на кръвта. Кверцетинът, който влиза в състава на люспите, може допълнително да сгъсти кръвта. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Ако знаехте колко приложения имат пакетчетата от кутиите за обувки, никога нямаше да ги изхвърлятеСигурно се сещате как когато си купувате нови обувки, в кутията намирате малки пакетчета т.нар. сили…May 17 2018vsyakajena.com