Зимата е времето, когато не само се стъмва много рано и е много студено, но и имунната ни система е постоянно атакувана от метеорологичните условия, както и от различните бактерии и микроби, които живеят в тази среда. Затова е много важно да имаме под ръка полезни продукти, които да ни дават нужните за имунитета ни вещества и да ни предпазват от досадните вируси, които могат да съсипят настроението и здравето ни. Често ние директно прибягваме до лекарствата, когато усетим, че здравето ни е разклатено. Но това не само че отнема значителни средства, но и не е полезно, защото ако боледуваме често и се лекуваме с медикаменти често, в един момент организмът ни привиква към тях и те спират да действат. Затова днес ви представяме 4 продукта, които ще се превърнат в най-добрия ни приятел през зимата.
1. Джинджифил
Джинджифилът има невероятни свойства като подправка, но от него може да се направи и много хубав и полезен чай. Той не само помага на тялото ни да се справи с различните инфекции, но и почиства дихателните ни пътища. Това е най-доброто средство, когато усетим още първите симптоми на болестта.Знаете ли защо косата ни се наелектризира през зимата? Ето как да го избегнемЗимата е сезон, който влияе на целия ни организъм. Не само, че метеорологичните условия изсушават и …Dec 2 2018vsyakajena.com

2. Мащерка
Мащерката, подобно на джинджифила, може да се ползва в най-различни ястия за по-добър вкус и аромат. Но в същото време тя е и мощно средство срещу вирусите. Когато изпитваме болки в гърлото и имаме кашлица, можем спокойно да се доверим на чая от мащерка, който ще облекчи симптомите и ще премахне ефективно инфекцията. Освен това с нея можем да си правим и инхалации, които ще ни помогнат да пречистим дихателните си пътища.
3. Чесън
Всички сме наясно с полезните вещества на чесъна, но много хора въпреки това го пренебрегват. А не бива, защото той наистина може да бъде нашата спасителна сламка, когато сме в сезона на настинките и вирусите.
4. Бульон
Последният от тези 4 продукта е костният бульон. Не само, че той има добър ефект върху метаболизма и фигурата ни, но и е изключително полезен, когато става въпрос за борба със здравословни проблеми. Той е богат на различни минерали, които пък са необходими на организма ни, за да може да функционира нормално и имунитета ни да бъде на високо ниво и да не се поддава на вирусите и настинките. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Яна ВОЙНОВАД-р Милена Миткова предупреждава: Нелекуваната хрема е много опасна за децата. Внимавайте!Децата ни са нашето богатство и е нормално всеки родител да се стреми да ги предпази от всичко, коет…Dec 1 2018vsyakajena.com

Коментари
loading...