UK учени: Ако усетите това, веднага идете на лекар

0
1068
идете на лекар

Има много симптоми на различни заболявания, които се проявяват в даден момент от живота ни. Често те са леки и успяваме да вземем мерки у дома. Понякога обаче е по-добре да се обърнем към лекар, за да сме сигурни, че не сме се объркали и да не стане по-зле. Днес ви представяме едно именно такова нещо, което ако усетите, веднага трябва да идете на лекар.

Лекари от Обединеното кралство огласиха симптоми на рак на гърлото, на които човек може да не обърне внимание, пишат от zdrave.to. Често те се сбъркват с признаци на други заболявания. Ако човек кашля дълго време без подобрение, има дрезгавост, болки в гърлото, затруднено преглъщане, има усещане за бучка, то тогава човек има защо да се притеснява.

Но има друг необичаен симптом, който може да бъде пренебрегнат – болки в ушите. Има обаче някои особености на болката в ушите, което може да е признак на рак. В такива случаи специалистите казват, че съществува риск от загуба на слуха, а самата болка става тъпа и постоянна. Също в повечето случаи този симптом засяга и двете уши наведнъж.

Най-често срещаният рисков фактор за развитие на рак на гърлото е тютюнопушенето. Също така това заболяване засяга хора, чиято работа е свързана с вредно производство. В началния етап туморът се среща рядко, тъй като не се простира отвъд лигавицата, която покрива ларинкса отвътре. Докато расте, той преминава към околните тъкани, лимфни възли, други органи, нарушава функционирането на гласните гънки.

Пациентът започва да има дрезгав глас, шумно дишане, усещане за чуждо тяло в гърлото и в резултат на това започват задавяне с храна, болка в ушите и суха кашлица. С течение на времето гласът може да изчезне напълно. В ранните стадии болестта се лекува успешно, напомнят лекарите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Лицето ви издава много за здравето ви. Ако откриете тези симптоми, веднага идете на лекарНе можете да започнете деня си без кафе? Откриете ли тези симптоми обаче, веднага идете на лекарКафето е прекрасно питие. То не само ни помага да се събудим сутрин, пълни с енергия деня ни, но мож…Sep 4 2018vsyakajena.com

loading...