Лекари посочиха смъртоносната опасност от лука

0
2695
лука

Днес ще си поговорим за една смъртоносна опасност от лука. Често си говорим за ползите от този зеленчук, които са безспорни, но се оказва, че има някои случаи, когато той може да бъде твърде опасен.

Американски учени разказаха в кои случаи си струва да се откажете от консумацията на лук. Лекарите казаха, че застоялият и развален лук може да бъде фатален за човека. Дори леките черни петна върху зеленчука могат да заразят тялото с отрови, които могат да предизвикат развитието на рак, пишат от zdrave.to.

Пресният лук сам по себе си е полезен за вашето здраве. Той съдържа огромно количество полезни витамини и макронутриенти, които са толкова необходими за човек. Лукът е в състояние да се бори с вируси и микроби в човешкото тяло, ако се консумира в суровия му вид. В ястия след термична обработка, продуктът също не губи повечето от полезните си свойства. Затова лекарите съветват постоянно да добавяте това растение към диетата си.

Всички ползи обаче се губят заедно със свежестта на лука. Щом той отлежи малко и върху него се появяват „черни белези“. Растенията стават не само вредни, но и отровни. Това се дължи на образуването на афлатоксин в него. Лекарите от САЩ смятат, че това се случва, ако нарушите правилата за съхранение на продукта или оставите лука на места, където той може да бъде засегнат от насекоми.

Лук в общия смисъл се използва за всички растения от рода Лук (Allium), но ако се използва самостоятелно, без определения, обикновено се разбира видът кромид лук (Allium cepa). В общия случай лук може да се отнася за: кромид лук, кромид, червен лук – основният представител на рода Лук. В зависимост от контекста може да става дума за цялото растение или използваните в готварството луковици; пресен лук, зелен лук – млади растения на кромид лук; воден лук – сорт кромид лук; праз лук, праз; чеснов лук, чесън; планински лук; сибирски лук; див чесън, левурда. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Доц. Георги Арнаудов алармира: Опасност грози жените в детеродна възрастЗдравето ни е изложено на опасност, заради чаршафите, в които спимЧаршафите, в които спим, са едно от нещата, с които трябва да бъдем изключително внимателни. Те не с…Mar 5 2020vsyakajena.com

loading...