Кои продукти водят до подуване на лицето

0
605
подуване на лицето

Всеки от нас е изпадал в ситуацията, когато се получава подуване на лицето, без видима причина за това. Оказва се, че храненето ни с определени продукти може да доведе до този феномен. Затова и днес ви предлагаме списък с продуктите, които са най-вероятната причина за подуването.

Какво да направите, когато сутрин лицето ви изглежда повече от двойно, заради подпухналост? Студени компреси, маски – всичко това, разбира се, е добре, пишат от zdrave.to. Но е по-добре да отстраним причината, отколкото да се справим с последствията. Днес ще ви обясним защо лицето и очите набъбват сутрин.

ПОДУВАНЕ НА ЛИЦЕТО СУТРИН
Причината за подуване на лицето сутрин може да са някои храни, които сте яли. Тези продукти улавят водата в тялото и буквално надуват лицето ви по време на сън. Пиенето на диуретик, за да се отървете от подпухналостта е лош вариант. Защото последствията могат да бъдат по-лоши от подутото лице. Кои продукти имат свойството да „подуят” лицето сутрин.

Бърза храна
Бързата храна има много сол, която улавя водата в тялото и предуизвиква подуване.

Полуфабрикати
Същата история като при бързата храна. В колбасите, освен солта, има доста добавки, които вредят на цялото тяло. По-добре е да изберете парче варено месо или печена риба.

Зеленчуци
Полезни зеленчуци – зеле, репички, броколи, чесън, лук – по-добре е да ги ядете на обяд. Тези продукти провокират образуването на газове, което води до оток.

Консервирани храни
Маринованите зеленчуци, кисели краставички и конфитюри съдържат изобилие от захар или сол. Такива продукти дехидратират кожата и водят до подуване. По-добре хапнете няколко пресни зеленчуци или горски плодове.

Алкохол
Ако нямате странични ефекти под формата на махмурлук, то погледнете отражението си в огледалото сутрин след веселянето. Алкохолните напитки не само улавят течността, но и запушват тялото с токсини.

Сладкиши
Сладкишите са опасни не само за талията, но и за лицето. По-добре е да не правите чай, ако знаете, че имате бисквитки. Кой пие чай без бисквитки? Ако наистина искате сладко, яжте сушени плодове, лицето ви няма да набъбне. Но не прекалявайте – в сушените плодове също има много захар. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:2 невероятни продукти забавят стареенетоСтареенето е процес, който е необратим. Въпреки това има някои продукти, които могат да забавят стар…Jun 2 2020vsyakajena.comТези продукти са чудотворни за омазнен черен дробИма много хора, които имат омазнен черен дроб, но или не го осъзнават, или не обръщат достатъчно вни…May 14 2020vsyakajena.com