Как да разберем дали ще живеем дълго

0
408
живеем дълго

Един от въпросите, с които всички ние се занимаваме, е дали ще живеем дълго. Независимо от това какви планове имаме за живота си, на всеки от нас му се иска да има време. Времето е сред нещата, които понякога ни се изплъзват, а проблемът е, че никога не можем да го върнем. Затова и днес ви представяме някои знаци, че ще доживеем до дълбока старост.

Балансирана диета, физическа активност и избягването на лошите навици – според лекарите именно този начин на живот допринася за дълголетието, пишат от zdrave.to. Има обаче редица признаци, според които човек може да живее по-дълъг живот и те не винаги са свързани със здравето. Как да разберете, че ще живеете по-дълго?

Изглеждаш по-млад от възрастта си
Не всички връстници изглеждат по един и същ начин. Някои са с 5-6 години по-млади, докато други изглеждат с 10 години по-стари. Още по-изненадващо е фактът, че това може да се случи и сред близнаци. Група датски учени наблюдават 187 двойки близнаци от 2001 до 2013 година. Проучването разкри, че близнаците, които изглеждат по-млади, живеят по-дълго от братята и сестрите си.

Родили сте след 33 години
Според някои учени жените, които са родили през четвъртото си десетилетие и по-късно, могат да живеят много дълъг живот. Специалистите приписват този факт на работата на репродуктивната система: Бавното й стареене влияе на стареенето на целия организъм.

Десничари
Някои учени в редица проучвания стигат до заключението, че хората с по-удобна дясна ръка сред възрастни и спортисти живеят по-дълго от левичарите.

Височина
Растежът на мъжа не се отразява на продължителността на живота му. В същото време обаче високите жени, както отбелязват много експерти, по-често живеят до 90-годишна възраст.

Нямаш мазнини в корема
Дори ако човек не е с наднормено тегло, мазнините по корема могат да провокират някои сърдечни заболявания, които ще повлияят на продължителността на живота. Това предположение са изказани от учени, които наблюдават група пациенти в продължение на 16 години. Според специалистите мазнините в корема са едно от най-опасните мастни натрупвания. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Мъдростта на дълголетието: Сто – обичам те силноБаба и дядо бяха женени повече от половин век и през целия си съвместен живот, от момента на тяхната…Aug 8 2019vsyakajena.comСъветите на баба Ванга за отлично здраве и дълголетиеВсеки от нас иска да бъде в отлично здраве и да се радва на дълголетие, дори да не си го признаваме.…Feb 8 2020vsyakajena.com