Искате да сте в добро здравословно състояние? Много е лесно – просто включете в менюто си тези храни

0
391

Набавянето на различни витамини за организма е от съществено значение за здравето на човек. Затова не трябва да допускате липсата на витамини от някоя група. Витамините от група В например са много важни, защото заздравяват имунната система, ускоряват метаболизма и влияят добре върху нервната система, пишат от zdrave.to. Може да си набавите витамин В чрез няколко храни. Това са:
Варено яйце – съдържа 11% от необходимото количество витамин В6 за деня. Освен това може да набави на тялото ни В12, както и биотин (вещество, полезно за метаболизма ни)
Цвеклото, което ще се превръща във все по-чест гост на масата с настъпването на есента, също е богато на витамин B, като можете освен за готвене, да го използвате и за смути.
Авокадото. Суперхраната, която осигурява на тялото ни голяма част от необходимите му хранителни вещества, фибри, витамини и в частност – витамин В6.
Киселото мляко е източник на витамин B12 и В3, като освен това помага за правилното функциониране освен на храносмилателната система, така и на нервната.
В парче печена риба и в частност – сьомгата, можете да получите до 40 процента от необходимия ви витанин B6 и В12.
Спанакът е богат на витамин В6, като освен това съдържа голямо количество витамини К и А.Ако имате тези 6 признака, то организмът ви се нуждае от витамин D. Ето как да си го набавимИзмежду многото витамини, необходими за нормалното функциониране на сложния човешки организъм, особе…Jul 27 2018vsyakajena.com

Витамините от група B са водоразтворими витамини, които играят важна роля в клетъчния метаболизъм. Витамините от група B са били смятани за един витамин, витамин B (подобно на витамин С или витамин D), но по-късни изследвания показват, че те са химически различни витамини, които често съществуват в една и съща храна. Добавки, съдържащи всичките единадесет витамина се означават като витамин B комплекс. Отделните витамини от група B се означават със специфичното наименование на всеки витамин – B1, B2, B3 и т.н. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Учените шокираха с ново изследване: Повечето витамини са безполезни. Ето какво разкрихаЛекари са направили неочаквано откритие за витамините и влиянието им върху организма. Членове на Асо…Jul 23 2018vsyakajena.com