Експерт разкри да мием ли продуктите със сапун

0
347
продуктите сапун

С оглед на пандемията, в която живеем, много от нас се притесняват, че продуктите, които купуваме от магазините, може да са заразени с опасния вирус. Затова и днес ви представяме мнението на експерт, който разкри дали наистина е необходимо да мием продуктите със сапун, преди да ги използваме.

В условията на пандемията от коронавирус хората спазват какви ли не препоръки на специалистите, предават от zdrave.to. Някои са по-стриктни и по-уплашени от заразата, докато други не обръщат чак толкова голямо внимание на съветите на експертите. Много хора обаче започнаха да държат покупките си от магазина на балкона за известно време, а други ги мият със сапун.

Правилно ли е това обяснява микробиологът д-р Доналд Шафнър – специалист по безопасност на храните от университета Рътгърс. Той определя тези действия като абсурдни, тъй като няма данни COVID-19 да се предава чрез храна. Съветите да се дезинфекцират всички продукти и торби след прибиране от магазина също не е препоръчителна. Ако човек се притеснява, че опаковките може да са замърсени, е най-добре да измие ръцете си, преди да започне да се храни.

Миенето на пресни продукти със сапун също е крайно непрепоръчително. Сапунът не е предназначен за храни и ако остатъци от него бъдат погълнати, може да предизвика гадене, повръщане, диария. Актуалните препоръки, включително и на американското Управление за контрол над хранителните продукти и лекарствата, са пресните плодове и зеленчуци да се мият със студена вода. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Невероятно: Куче носи продукти по време на изолация (Видео)В момента, когато за хората е забранено да бъдат навън, освен ако това не е наложително, кучетата се…Apr 7 2020vsyakajena.comУчените: Това са продуктите, които намаляват риска от инсултПостоянно слушаме, че превенцията е най-добрата защита, особено когато става въпрос за проблеми, кои…Mar 13 2020vsyakajena.com

loading...