Експерти алармират: Не спете на вентилатор – опасно е

0
880
вентилатор

Лятото е сезонът, когато температурите са по-високи и това се отразява не само на нас, но и на средата, в която живеем. Сградите, улиците и природата също са подложени на влиянието на слънчевите лъчи и се нагряват. Температурата в дома ни обикновено от само себе си скача, което ни кара да се възползваме от услугите на климатика или вентилатора, при това целодневно. И ако няма нищо лошо в това да се разхладим през деня, се оказва, че е много грешно да спим на работещ вентилатор или климатик през нощта. Експерти от „The sleep advisor“ разкриват какви са рисковете, ако почиваме при работещ вентилатор или климатик.

На първо място те открояват един страничен ефект от тези уреди. Когато те работят, въздухът в стаята се движи, но с него се придвижват и прах, микроби и пепел, която след това ние вдишваме или полепва по тялото ни. Затова е добре да спим без работещ уред, за да не си предизвикаме проблеми с респираторните органи. 15 малки промени, които ще направят сърцето като новоВъзрастовата граница на заболяванията на сърцето и кръвоносната система спада с всяка година. Смъртн…Mar 29 2019vsyakajena.com

Хората, които спят с включен вентилатор, който духа директно в тях, може да се събудят със схванати и възпалени мускули. Това е така, защото хладният въздух причинява болки и напрежение в мускулите“, отчитат също експертите. Схващането е много неприятно, освен това може да намали трудоспособността ни и да съсипе следващия ни ден, затова не бива да си правим експерименти.

Третата причина, която те открояват е, че вентилаторите и климатиците изсушават въздуха, а чрез него и кожата ни, което води до поява на пъпчици, раздразнения и проблеми, които нито са приятни, нито пък неизбежни. Затова е добре, ако ни е топло през лятото, по-скоро да спим на отворен прозорец, отколкото на работещ уред за охлаждане, защото в крайна сметка, през нощта температурите са по-ниски и самото време навън ще ни разхлади.
Яна ВОЙНОВАПсихолозите откриха причината за сънуването на починали близкиСънищата са нещо, което всеки от нас преживява нощем, дори и да не си спомняме. Интересното е, че по…Jun 25 2019vsyakajena.com