До всички жени: Ето как тялото ни ни казва, че има нужда от повече фолиева киселина

фолиева киселина

Фолиевата киселина е вещество, което е познато като фолат или витамин В9 и помага на тялото ни да създава и възстановява ДНК и червени кръвни клетки. Липсата на фолиева киселина може да причини някои заболявания, като например анемия. Хубавото е, че тялото ни, въпреки че не може да говори, може да ни даде много ясни и точни сигнали, когато се нуждае от фолиева киселина. А ако ние съумеем да ги разчетем правилно, можем много да му помогнем и да си спестим много неприятности.Женската солидарност е пословична и прекрасна! Вижте кои са най-честите съвети от жени към жениВсяка жена има личен опит, който се различава от този на другите. Така или иначе, с напредване на вр…Dec 12 2018vsyakajena.com

Когнитивното увреждане е един от тези сигнали. Тъй като фолиевата киселина има голямо влияние върху централната нервна система, нейната липса в организма ни може да доведе до проблеми с концентрацията и паметта, депресия и раздразнителност.

Безпричинни болки в тялото – при липса на фолиева киселина, до мозъка достига много по-малко количество кислород, в резултат на което мозъчните съдове набъбват и причиняват главоболие.

Бледа кожа – когато нямаме достатъчно фолиева киселина в организма, той не може да произвежда достатъчно количество червени кръвни телца и това влиея върху цвета на кожата ни. Тя става много по-бледа, а можем дори да почувстваме обща отпадналост, умора, изтръпване.

Възможно е още, ако тялото ви се нуждае от фолиева киселина, да имате и храносмилателни проблеми – гадене, повръщане, коремни болки. Възможно е и телесното тегло да се понижи значително.

Влошаването на вкусовите възприятия също е един от сигналите, които тялото ни ни дава, когато се нуждае от повече фолиева киселина. Това се случва, защото вкусовите ни рецептори не могат да изпратят сигнал до мозъка. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Ето по какво се познават жените, които са склонни да изневерят на половинката си! Ще останете изумениНа всички от нас им е ясно, че има и мъже, и жени, които са по-склонни да изневерят отколкото други.…Dec 11 2018vsyakajena.com

loading...