Докторите няма да ви го кажат, но тези лекарства, които всички имаме и ползваме, са вредни за здравето ни

0
415

Дори и да спазвате стриктно дозата и да следите срока на годност, има някои лекарства, които могат да ви навредят много повече, отколкото да ви помогнат. Повечето от тях се намират във всеки един дом, а много хора си позволяват да ги пият ежедневно. В следващите редове ще ви разкрием с кои хапчета и капки трябва да бъдете особено внимателни, защото могат да бъдат опасни, пишат от jenata.blitz.bg.
Аналгин, Ибупрофен, Парацетамол
… и други нестероидни противовъзпалителни средства. Те облекчават болката, намаляват температурата – и затова се опитваме да ги държим под ръка и често ги приемаме. В същото време, всички тези лекарства могат силно да повлияят на лигавицата на стомаха, което води до гастрит и язви. Аналгинът може да причини анемия, ацетилсалициловата киселина намалява съсирването на кръвта, което може да доведе до кървене, индометацинът влияе на нервната система и е способен да провокира халюцинации.
Капки за нос
На първо място, става дума за спрейове и капки, които имат вазоконстриктивни свойства. Ако ги прилагате дълго време (повече от пет дни), може да получите няколко от неприятните им последици – замайване и главоболие. До тях може да се стигне поради стесняване на съдовете на мозъка. Особено опасни са такива лекарства за деца: твърде дългото прилагане може да доведе до конвулсии, загуба на съзнание и дори комаПрескача ви сърцето или ви пробожда в гърдите? Това древно лекарство ще ви помогне мигновеноС напредването на годините сърцето се претоварва повече и често изпитваме болки в областта на най-ва…Aug 10 2018vsyakajena.com

Диуретици
Тези лекарства отстраняват важни електролити от тялото – например калий. Неговият дефицит може да причини слабост, болка в различни мускулни групи, аритмия. Също така, голяма доза от диуретик може да причини рязък спад на налягането и в резултат на това припадък и главоболие.
Аспирин
Това лекарство се предписва от съвременните лекари не за лечение на настинки, а за профилактика срещу сърдечен удар и инсулт при пациенти със сърдечни заболявания. Но аспиринът действа върху епитела на стомашната стена, бъбреците, матката и също има отрицателен ефект върху черния дроб. На фона на продължителен непрекъснат прием на аспирин, могат да се появят ерозии и язви в стомаха и дванадесетопръстника. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Учените притеснени: Това обезболяващо го има във всяка аптека, а всъщност носи огромна заплаха за здравето ниКогато изпитваме болка, първата ни работа е да вземем някакво лекарство, от което очакваме да ни пом…Sep 6 2018vsyakajena.com