5 храни за по-добро настроение

0
1124

Всички сме чували за шоколада и неговите вълшебни свойства. Те се дължат не само на приятния какаов вкус, а и на това, че благодарение на него тялото отделя ендорфин или т.нар. хормон на щастието. Има обаче още цели 5 храни, които също ще спомогнат за доброто ви настроение. Вижте кои са те:

Орехи
Всички сме чували като малки, че като ядем орехи, умът ни подобрява дейността си. Оказва се, че има доста истина в твърдението. Ореховите ядки са богати на омега-3 аминокиселини, които стимулират мозъка. Също така те оказват положително влияние при борба с депресията, подобряват настроението и контролират агресията.Ето как да балансирате нивото на pH в организма и кои храни е добре да консумирате, за да сте здравиСигурно знаете, че човешкото тяло е създадено основно от вода, което улеснява лесното придвижване в …Sep 11 2017vsyakajena.com

И ако това не ви се струва достатъчно, имайте предвид също, че орехите имат роля при контролирането на теглото, грижата за сърцето, имунитета, здравината на костите и много други.

Доматите
Червените зеленчуци, които всъщност са плодове, съдържат ликопен, който представлява пигмент, защитаващ мозъка от вредните свободни радикали. Според проучване, хората с високи нива на пигмента в кръвта, могат да се похвалят с добро емоционално състояние и ниски нива на депресия.

Овесени ядки
Любимата ни закуска е с богато съдържание на витамини от група Б, А, Е и Д. Тази витаминозна бомба прави така, че мозъкът да функционира пълноценно през деня и намалява възможността на мрачните мисли да нахлуват в главите ни.

Тиквени семки
Сезонът на тиквата тепърва започва, което е добра възможност да се сдобиете с полезното семе. То съдържа желязо, фосфор, цинк, мед, манган, аминокиселини и витамини А, Б, Ц, Д, Е и К. Една от аминокиселините в съдържанието служи за произвотство на щастливия хормон серотонин. Редовната консумация на тиквени семки води до липса на депресия, тревожност и дори враждебност.

Тъмни листни зеленчуци
В тази група са включени спанак, броколи, къдраво зеле и други. Те съдържат голямо количество витамини А, Ц, Е и К, както и антиоксиданти от вида полифеноли. Те, от своя страна, пречат на загубата на серотонин в мозъка и ни помагат да се чувстваме спокойни и щастливи. А ето и малко цифри: ако увеличим тройно седмичните порции листни зеленчуци, ще намалим възможността за депресия с цели 62%.Ефективна диета с кисело мляко ще ви помогне да свалите до 6 килограма за седмицаКак да свалите между 4 и 6 кг за една седмица? Като хапвате кисело мляко, при това в неограничени ко…Aug 12 2017vsyakajena.com