строги диети

Много от нас предпочитат да заложат на някоя строга диета за няколко дни, с която да свалят доста килограми за кратко време. Разбира се, има случаи, когато това е наложително, но в същото време този стил на отслабване е шоков за организма ни и често след приключване на диетата, не само връщаме килограмите си, но и натрупваме нови. Така нареченият йо-йо ефект се дължи именно на шока, който тялото ни изживява и вследствие на който то започва да складира мазнини, за да може да функционира, ако попадне в сходна ситуация. Днес ще ви представим още 5 причини, поради които е добре да избягваме строги диети, а да заложим на по-бавно, но здравословно отслабване, което ще издържи и много по-дълго.

1. Загуба на мускулна маса
Отслабването може да е провокирано от различни фактори. Винаги, когато започнем да губим тегло, първото, което организмът освобождава е излишното количество вода. След това вече започваме да губим мазнини. Проблемът със строгите диети е, че често вместо мазнини, започваме да губим мускулна маса. Затова е важно вместо да правим строги диети, да заложим на по-малък брой калории, които приемаме, за да сме сигурни, че именно мазнините са това, което губим.

2. Обезводняване
Обезводняването е едно от най-опасните неща, които може да ни се случи и то без дори да се усетим. Когато организмът не получи нужното количество вода, той постепенно спира да функционира и ако не се вземат своевременни мерки, може да се стигне и до фатален край. По тази причина бързото отслабване не е полезно, защото при него се губи най-много вода.Дженифър Лорънс – страхотна фигура без диетиПознаваме Дженифър Лорънс като една от най-обичаните актриси на нашето време, надарена с изключителн…Jan 28 2019vsyakajena.com

3. Липса на витамини
Когато се храним еднообразно и малко, организмът ни се лишава от определени витамини, които пък са много важни за нормалното функциониране на организма ни. Когато го лишаваме от дадени витамини, рискуваме да си причиним странични болежки и здравословни проблеми.

4. Умора и здравословни проблеми
Както вече споменахме, този вид отслабване може да доведе до различни здравословни проблеми. Освен това то дотолкова изтощава организма, че започваме да изпитваме усещане за умора постоянно, което пък пречи и на пълноценното ни ежедневие. Затова е важно да си изградим здравословен режим на хранене, а не на лишения.

5. Забавяне на метаболизма
Това последствие от строгите диети на практика ги обезсмисля. Когато метаболимзът ни е по-бавен, натрупването на килограми е много по-бързо и трайно. Затова е по-добре да се посъветваме със специалист, който да ни изгради такъв режим, който да е здравословен от една страна, а от друга – да не забавя метаболизма ни, напротив.
Яна ВОЙНОВАИскате да свалите килограми без строги диети и изморителни тренировки? С тези 5 добавки това е съвсем възможноОтслабването е тема, която е постоянно актуална, особено в разгара на празничните дни, когато основн…Dec 24 2018vsyakajena.com

Коментари