3 начина да отслабнем бързо, без да броим калории

0
370
отслабнем бързо

Калориите се считат за основен фактор за качването на килограми. Според диетолозите обаче има някои начини, по които можем да отслабнем бързо, без да броим калории. Днес ще ви представим 3 именно такива методи, които ще се харесат на всеки, особено на хората, които не обичат да следят какво точно пише по етикетите на храната, която консумират.

Има много начини да отслабнете, включително да ви позволи да станете по-стройни за кратко време, без да броите калории. 3 такива методи са научно обосновани, пишат от zdrave.to. Обсъдените по-долу методи осигуряват загуба на тегло поради следните ефекти – те намаляват апетита и активират метаболитните процеси, свързани с консумацията на мазнини за производство на енергия. Какво точно трябва да се направи?

Намалете въглехидратите. Проучване върху здрави жени със затлъстяване показа, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати е по-ефективна за отслабване за кратко време, отколкото диета, която намалява мазнините. Основният принцип е да се намали количеството захар и нишестета в ежедневното меню.

Учените обясняват: преставайки да приема въглехидрати за енергия, тялото започва да изгаря съхраняваните мазнини за тази цел. Друго предимство на ниско въглехидратното хранене е намаляване на нивата на инсулин, в резултат на което бъбреците губят излишък от натрий и вода.

„Наличните данни показват, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати намалява апетита и може да доведе до това да започнете да консумирате по-малко калории без специално броене и без да чувствате глад“, казват чуждестранните специалисти по хранене.

Яжте протеини, мазнини и зеленчуци. Това условие е в съответствие с предходното. Според експерти всяко хранене трябва да включва източник на протеини, източник на мазнини и нисковъглехидратни зеленчуци. Храненето по този начин е нужно два или три, максимум четири пъти на ден.

„Приемът на протеини е неразделна част от отслабването. Това ви позволява да увеличите консумацията на калории от тялото, да намалите апетита си и да ядете по-малко “, казват експертите.

Те препоръчват включването в менюто на следните източници на:
Месни протеини : говеждо месо, пилешко месо, свинско месо, агнешко месо.
Риба и морски дарове.
Яйца: цели с жълтък.
Зеленчуци: бобови растения, соя.

Що се отнася до зеленчуците, тези, които искат да отслабнат за кратко време, трябва да разчитат на продукти, съдържащи малко въглехидрати. Сред тях са: броколи, карфиол, спанак, домати, брюкселско зеле, бяло зеле, швейцарска липа, салати и краставици.

От мазнините се препоръчват маслиновите, кокосовите и ленените масла. Като цяло можете да използвате всякакви здравословни мазнини – разнообразие от растителни нерафинирани масла, които не са варени. „Докато поддържате приема на въглехидрати нисък, придържате се към метода на хранене с протеини, мазнини и неподсладени зеленчуци, няма нужда да броите калории“, казват изследователите.

Силови упражнения три пъти седмично. Опитайте се да вдигнете тежести три или четири пъти седмично. Силовите упражнения ви позволяват да изгорите много калории и предотвратявате забавянето на метаболизма, което често се случва при опит да отслабнете. В допълнение, те изграждат и укрепват мускулната маса, което осигурява активно изгаряне на мазнините дори в покой. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:7 храни за бързо и безпроблемно отслабванеВсеки човек, който има излишни килограми, си мечтае за бързо и безпроблемно отслабване. Често обаче …Apr 25 2020vsyakajena.comКакви рискове крият продуктите за бързо отслабванеВсеки от нас си мечтае за бързо отслабване, което обаче да бъде и трайно, и щадящо за организма ни. …Feb 4 2020vsyakajena.com