10 начина да заситим глада си, когато искаме да отслабнем

0
531
глада си

Когато се опитваме да отслабнем, като че ли гладът ни е още по-изострен и труден за контролиране. Затова и днес ви представяме 10 начина да заситим глада си, за да можем да постигнем целите, които сме си поставили по отношение на външния ни вид.

Диетата може да бъде много трудна, отнема много време и често ни кара да седим гладни. Но има и добри новини, пишат от dama.bg. Има лесни трикове, които да ни помогнат да сме сити по време на диета като не нарушаваме хранителния си режим. Представяме ви 10 съвета за по-качествено хранене.

Яжте люти храни
Консумацията на люти храни и подправки може да помогне за овладяване на апетита и изгарянето на повече калории след хранене.

Пийте във висока чаша
Лесен начин да консумирате по-малко е да наливате напитките си в по-тънки и високи чаши. Това действа на мозъка и си мислите, че сте пили същото количество както обикновено.

Насладете се на ментата
Ароматът и вкусът на ментата могат да насърчат отслабването, като се борят с желанието да ядете.

Не се хранете с доминиращата ръка
Може да звучи странно, но яденето с „грешната“ ръка ще ви накара да се храните по-бавно и да сте по-внимателни. Така ще се нахраните, без да преядете.

Използвайте по-ярки чинии
Проучване предполага, че цветният контраст между храната и чинията е ключът към по-малкото ядене.

Яжте в по-малки чинии
Големите чинии предразполагат да ядете повече. Ако се храните в малки чинии, ще намалите количеството храна с почти 30%.

Променете десертите
Заместете сладките с чай или плодове. Така ще приемате по-малко захар.

Пийте вода преди хранене
Дехидратацията имитира къркорене на корема, което бъркате с глад. Консумацията на много вода и билков чай ще ви помогне да сте сити през целия ден.

Яжте повече зеленчуци
Лесен начин да намалите калориите е като ядете много зеленчуци. Така ще се засищате, без да сте преяли.

Направете въглехидратите основно ястие
Зърнените храни покачват нивата на кръвната захар след хранене, което води до наддаване на тегло. Вместо да закусвате с тях, напълнете чашата си с кисело мляко и след това поръсете само малко количество.

Вижте още:7 храни, които ни карат да огладняваме по-бързоХраненето е едно от най-важните неща, които правим, за да можем да оцелеем. Оказва се обаче, че има …Jul 4 2020vsyakajena.comД-р Йорданка Господинова: Гладуването не е ефективноДнес ще ви представим едно много интересно и полезно интервю с д-р Йорданка Господинова. Тя разкрива…Mar 25 2020vsyakajena.com