Ясно е кой продукт предотвратява затлъстяването

0
129
затлъстяването

Затлъстяването е световен проблем, а най-притеснителното е, че той засяга все по-млади хора, дори деца. Когато един човек има няколко излишни килограма, няма проблем, но ако не се вземам навременни мерки, може да се стигне до здравословни проблеми и дори фатален край. Затова и днес ви представяме кой продукт предотвратява натрупването на излишни килограми.

Наднорменото тегло е често срещан проблем. От него страдат не само възрастните, но и все по-често деца, пишат от zdrave.to. Тази тревожна статистика е накарала учени от Канада да проведат проучване, резултатите от което показват, че има продукт, който намалява затлъстяването. В хода на изучаването на този въпрос учените анализираха резултатите от 28 изследвания, които бяха направени в седем държави. В експериментите са участвали над 21 хиляди деца на възраст от една до 18 години.

Тези проучвания показват, че консумацията от дете на мляко с намалено съдържание на мазнини не влияе на теглото му в зряла възраст. Пълномасленото мляко обаче намалява риска от бъдещо затлъстяване с 40 процента. Оказва се, че продуктът е не само богат на различни микроелементи, но също така помага да се предотврати затлъстяването. Резултатите от изследването напълно опровергават препоръките на лекарите, които съветват децата да пият само обезмаслено мляко след две годишна възраст.

В момента статистически е доказан само фактът на полезността на пълномасленото мляко. Учените все пак трябва да установят причините за предотвратяване на затлъстяването, тъй като този въпрос е много важен за медицината. Ако учените могат да потвърдят теорията си експериментално, това ще доведе до промяна в методите за предотвратяване на наддаването на тегло при деца. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Какви рискове крият продуктите за бързо отслабванеУчени от САЩ: Продукт, масово употребяван в България, забавя стареенетоКогато става дума за стареенето ни, обикновено говорим с примирение. Факт е, че към момента стареене…Jan 22 2020vsyakajena.com

loading...