Тристепенна диета без йо-йо ефект

0
574
тристепенна диета

Всички знаем, че диетите са най-бързия начин да отслабнем, но повечето от тях крият една основна опасност и тя е в йо-йо ефекта. Днес обаче ще ви представим една тристепенна диета, която няма да има тази неприятна последица, а в същото време е много приятна за изпълнение.

Диетологът Зоуи Харкомб създава режим, с който влизаме във форма по здравословен начин и запазваме резултатите си за дълго, пишат от missbloom.bg. Идеята на нейната диета е процесът на отслабване да е достатъчно бавен и плавен, така че избягваме риска от йо-йо ефекта. И то по този начин се предпазваме и от други усложнения от диетите – Зоуи предупреждава, че повечето режими, които обещават бързи резултати, застрашават здравето ни от други проблеми като хранителна непоносимост, хипогликемия, растеж на гъбички и дори кандида.

Харкомб подчертава, че за да се погрижим за здравето си, трябва да ядем храни, богати на хранителни вещества и да си набавяме главните 13 витамини и 16 минерала, от които тялото ни се нуждае, за да бъде здраво.

Фаза 1: Започнете с бързо отслабване
Първата фаза на диетата продължава 5 дни. На този първи етап можете да ядете толкова риба и месо, колкото искате, и всички зеленчуци, с изключение на картофите и гъбите. Единствените храни, които са ограничени, са зърнените храни (кафяв ориз, киноа и овесени ядки). По време на тази фаза трябва да развиете навика да ядете три пъти на ден и да свикнете с контролираните порции храна. На този етап можете да свалите 3,5 до 4 килограма, но все още фокусът ви не трябва да бъде върху загубата на тегло.

Фаза 2: Логическо отслабване
На този етап диетата има само три правила, които трябва да спазвате, за да намерите естественото си тегло и да го поддържате. Тази фаза е свързана със създаването на основа за това как ще се храните до края на живота си, така че диетата ви да бъде здравословна, практична и ефективна. Трите правила са:
Не яжте преработени храни. Отстранете бързите храни, вафлите, чипсовете и сладките от диетата си.

Не яжте мазнини и въглехидрати при едно и също хранене. Яденето на въглехидрати и мазнини означава, че въглехидратите се използват от организма ни за енергия, а мазнините се съхраняват по тялото, което води до наддаване на тегло. Ако обаче ядете само мазнини, тялото ги използва като главен енергиен запас и не ги съхранява. Така мазнините като цяло са по-добри от въглехидратите.

Не яжте храни, към които усещате пристрастяване. Ако има храни, които нямате търпение да върнете в диетата си, тогава това са храни, които са проблемни за вас! Избягвайте ги възможно най-много, докато имунната ви система не развие отново резистентност към тях.
Тристепенна диета за отслабване без йо-йо ефект

Фаза 3: Поддържане на ново тегло
Тайната да останем здрави и с поддържана фигура е да поддържаме онова естествено тегло, с което тялото ни се чувства комфортно. При него не се чувстваме гладни често, но същевременно не прекаляваме с храненето. Обикновено след втората фаза вече сме достигнали това перфектно тегло и ако прилагаме следните правила, ще можем да запазим същите килограми:

Създайте си режим, който можете да поддържате: Яжте всички от желаните от вас храни, но с мярка. Ако искате да хапвате “вредна” храна, комбинирайте я с достатъчно полезни плодове и зеленчуци, които да създадат баланс в диетата ви.

Задръжте контрола над ситуацията. Веднага щом започнете да усещате, че започвате да се нуждаете от нещо редовно, вместо да го искате от време на време, вероятно започвате отново да развивате зависимост към тази храна. В такъв момент отново можете да се върнете на втората фаза и да възобновите здравословната си диета. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Може ли безмесната диета да повлияе на интелекта ниИма най-различни видове диети, които хората изпробват, докато открият онзи режим, който им се отразя…Feb 7 2020vsyakajena.comИзмислиха диета без вреда за здраветоПовечето дието имат някакви странични ефекти, които носят опасност от вреда за здравето ни. По тази …Jan 31 2020vsyakajena.com