Правилното хранене според кръвната група

0
489
правилното хранене

Кръвната група е важна за нас, защото ако ни се наложи можем да помогнем на някого или пък да ни бъде помогнато. В същото време трябва да знаем и какво й влияе добре и зле, за да бъде организмът ни в оптимална форма. Затова и днес ви представяме какво е правилното хранене, спрямо кръвната ни група.

Много хора са чували за хранене, според кръвната група. Дали, трябва да се придържаме към такъв тип диета или не, нека узнаем сега, предават от actualno.com. Диета за кръвна група Диетата, според кръвна група е открита и стана популярна, благодарение на натуропатът д-р Питър Дж Д’Адамо, още в 1996 година. В основата й е заложен факта, че при тази диета, човешкото тяло реагира по различен начин на режимите на хранене и упражнения. Това се случва, въз основа на съответната кръвна група на всеки индивид. Най-просто казано – ако двама души, желаят да отслабнат или да се приспособят, правейки едни и същите упражнения и хранейки се с една и същата храна, много вероятно е телата им да реагират различно. Това се случва, когато имат различни кръвните групи.

Кръвна O група:
Изисква висока протеинова диета. Такава включва риба, зеленчуци, птиче и постно месо. Препоръчва се и лек, до незначителен прием на храни, млечни продукти и бобени храни.

Кръвна група А:
Диетата е без месо. Базирана е основно на зеленчуци и плодове, бобени храни и варива, пълнозърнести храни и всички бобени култури.

Кръвна група В:
Диетичният план се основава до голяма степен на яйца, млечни продукти нискомаслени, зелени зеленчуци и някои меса. Препоръчва се, избягване на царевица, пшеница, леща, домати и фъстъци.

Кръвна група AB:
Диетата се съсредоточава най-вече, върху тофу, морски дарове, млечни и зелени зеленчуци. При нея е желателно избягване на алкохол, кофеин, сушени меса и пушени меса.

Специфики в хранене, според кръвната група
Медицинската история и генетичната линия на даден индивид, заедно с метаболизма, възрастта и пола, не се вземат предвид при тази диета. Всички те, са изключително важни за определяне на това, как тялото реагира на диетичните планове и упражнения. Ако разгледаме някои от основните медицински фактори, които влияят на теглото и нивата на физическа активност на индивида, било то при идеалното телесно тегло, хранителните алергии, диетата, схемата на съня и общата медицинска история, хранене, според кръвната група не се грижи за никой от тези фактори. Едно от най-големите предимства, в тези диети е изключването на всички преработени храни и въглехидрати. Оказва, че тъкмо, тези два фактора се отнасят за всички кръвни групи и помагат на всички хора да отслабнат. Диетите не са индивидуализирани, но наред с това, отхвърлят много храни от диетичния план. Те не вземат предвид хранителните и диетични предпочитания на човека, което е отрицателен фактор.

Заключение
Храненето, според кръвна група се базира до голяма степен на косвени доказателства. Теорията се уповава, главно на последователни упражнения, изключване на въглехидратите и преработените храни. За да отслабне всеки, независимо от кръвната група, трябва да се храни здравословно и да е физически активен.

1. Следвайки модела на хранене с 6 такива – човек трябва да яде на малки порции, през редовни интервали за устойчиво освобождаване на енергия. Това помага и да се ограничи апетита. Храненето с много плодове, зеленчуци, овес, кафяв ориз, протеини с висока биологична стойност като яйца, пилешко месо, риба, соя, киноа и варива е полезно, защото гарантира ситост и ви поддържа пълноценен стомаха за по-дълъг период от време.

2. Упражненията редовно – всеки, който се стреми да се храни, според кръвната група, с цел отслабване, трябва да тренира минимум 150 минути седмично. Този график, трябва да е включен в начина на живот, наред с правилния баланс на кардио и тренировки с тежести. Затлъстяването и наднорменото тегло се дължат на енергийния дисбаланс, когато прием на храна е повече от физическата активност и упражненията. Следователно, ако искате да имате здравословен и по-пълноценен хранителен план, трябва да вземете предвид подробният анализ и разбирания на собствения си телесен тип, а не само на кръвна група. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Ето какви съвети дават диетолозите за правилно хранене според това каква кръвна група сме! Вижте към кои храни трябва да се насочимЛекарите установиха коя е най-силната кръвна групаЧестите изследвания, свързани с кръвните групи на хората, многократно са доказвали, че те имат общо …Aug 22 2019vsyakajena.com