Помогнете на тялото си да се отърве от опасните за здравето ви коремни мазнини и възвърнете перфектната си фигура

0
342

Елегантната фигура изключва раздута талия, вследствие на натрупани в корема мазнини. Но въпросът съвсем не е само естетически! Мастните натрупвания в коремната област са предпоставка, а и причина за не малък брой сериозни заболявания… Те са два вида – подкожни и висцерални (когато мастната тъкан се е разположила дълбоко около вътрешните органи), като именно висцералните натрупвания са по-опасните, тъй като водят до различни сърдечно-съдови проблеми, диабет, високо кръвно налягане, сънна апнея, рак, както и други дегенеративни заболявания. За да премахнете от тялото си тези мастни образувания трябва да възприемете веднъж завинаги здравословен начин на живот. Като начало трябва да смените хранителния си режим – намалете въглехидратите и увеличете протеиновите храни (белтъци, извара, нетлъсто месо); при това пийте по 2.5 – 3 л вода на ден. Много важно е също така да правите специфични упражнения, за да изгорите коремните мазнини – ето 5 подходящи за целта тип „йога“ .

Упражнение 1 – „Кобра“: лягате по корем върху подходяща постелка и поддържате краката си опънати, плътно долепени до пода; издишвайки, с поставени напред длани върху постелката, прилагате лек натиск с ръцете си върху пода и започвате бавно да издърпвате гърба нагоре като при това вдишвате и издишвате; вдишвайки, продължавате да издигате трупа си нагоре, увеличавайки натиска на ръцете си, докато не ги изправите напълно, като същевременно натискате мускулите на краката си към пода; оставате в това положение около 30 сек, правейки няколко дълбоки вдишвания и издишвания; при последното издишване, огъвате ръцете си в лактите и отпускате трупа си върху пода; повтаряте упражнението 5 пъти и релаксирате.
Упражнение 2 – „Лък“: лягате по корем, издишвате, огъвате краката си нагоре в колената и обхващате глезените с ръце; издишвате и започвате да дърпате краката си нагоре, докато коленете не ви се повдигнат от пода на около 20 см; вдигате главата си и я фиксирате възможно най-назад – при това положение, тежестта на тялото се поема изцяло от корема ви; изпъвате докрай краката си и задържате позата около 30 сек, вдишвайки и издишвайки няколко пъти; след това издишвате, пускате глезените и опъвате краката си на пода, където опирате и главата си – отпускате се напълно.Отслабването е възможно и без диета. Ето какво трябва да направим, за да сме в топ формаИскате да отслабнете трайно – без стрес и йо-йо ефекти? Чудесно, значи сте разбрали, че излишните ки…Aug 3 2018vsyakajena.com

Упражнение 3 – „Лодка“: лягате на гърба си с успоредно разположени на пода ръце и крака; вдишвате и започвате едновременно да повдигате изпънатите си крака, ръце и глава, докато не достигнете показаната на снимката поза на неустойчиво равновесие, при което тялото ви леко вибрира (не забравяйте при това да дишате!); бавно се връщате в изходната позиция и се отпускате; повтаряте упражнението 3 – 5 пъти.
Упражнение 4 – „Дъска“: заставате на колене с опрени върху пода длани; издърпвате краката си назад, подпирайки се с ръцете така, че рамената ви да са точно над дланите; спускате леко брадичката докато шията и гръбначният стълб не „легнат“ в една линия; в тази поза правите поне 3 дълбоки вдишвания и издишвания; връщате се в изходното положение и повтаряте упражнението 5 пъти, след което релаксирате.

Упражнение 5 – „Освобождаване от вятъра“: легнали по гръб, с глава опряна върху пода, обтягате краката и ръцете си; издишвате, огъвате краката в колената към корема и гърдите си до положение да ги обхванете точно под колената, след което бавно придърпвате бедрата възможно по-близко до гърдите си; оставате така 1 минута, вдишвайки и издишвайки дълбоко; след издишване се връщате в изходното положение; повтаряте упражнението 5 пъти. Към тези 5 упражнения е добре да добавите „коремни преси“, както и „клекове“, с което ще стегнете още повече коремно-гръбната мускулатура и ще ускорите съществено метаболизма си. Ефектът от всичко това няма да закъснее – натрупаните в корема мазнини просто ще се стопят! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Щадяща нервите ви диета, с която да се представите на плажа в блестяща формаСега, когато морските вълни ви очакват да потопите в тях наистина изящна фигура, една диета – без гл…Jul 27 2018vsyakajena.com