7 ежедневни дейности, които изгарят калории без да се усетим

0
258
калории

Всеки от нас има определени дейности, които извършва всекидневно. Ежедневието ни днес е толкова забързано, че обикновено правим редица неща по навик, без да се усещаме. Хубавата новина в случая е, че всички тези на пръв поглед незначителни дейности, всъщност горят калории и ни помагат да останем във форма. Днес ще ви представим именно 7 такива, които си заслужава да правим по-често, за да можем да останем във форма и да съчетаем полезното с приятния резултат.

1. Миене на чинии
Миенето на чинии може и да не е сред любимите ни занимания, нона практика се оказва много полезно. Когато мием и подсушаваме чиниите на ръка, ние изгаряме повече калории, отколкото си представяме, така че другият път, когато решим да оставим миенето за после, е добре да си го напомним.

2. Прическа
Прическата е нещо, което всеки от нас подготвя всеки ден, преди да излезе. Макар да ни се струва, че това действие е съвсем обикновено, се оказва, че ако сушим косата си или я оформяме за половин час, ще изгорим цели 100 калории.

3. Говорене по телефона
Разговорите по телефона са част от ежедневието ни, но често са кратки. Ако обаче разговаряме с някого за 40 минути например и се разхождаме, докато общуваме, ще изгорим 100 калории. Вече ще се чувате по-често с приятелките си, нали, дами? Петнадесет храни, които ускоряват горенето на калории (част 2)Не е нужно да гладувате, за да свалите килограми, пишат от dama.bg. Напротив – трябва да се храните …Apr 5 2019vsyakajena.com

4. Миене на банята
Цялостното почистване на банята е може би едно от най-досадните задължения, просто защото е доста трудоемко. В същото време обаче тази дейност изгаря същото количество калории, колкото изгаряме, ако ходим бързо по бягаща пътека за 35 минути. А така ще съчетаем две неща и ще постигнем хем чистота в дома си, хем ще си помогнем да изваем формата си.

5. Чистене с прахосмукачка
Изгарянето на калории тук не е толкова изненадващо, защото качественото почистване с прахосмукачката изисква енергични движения, навеждане и прилича много на кардио тренировка. Така че следващият път като се колебаете между метла и прахосмукачка, знаете на кое да заложите.

6. Простиране на дрехи
Тъй като мокрите дрехи са по-тежки, те развиват мускулите на ръцете ни. А сгъването им след като са изсъхнали, още повече спомага за раздвижването на мускулите ни и съответно – за изгарянето на калории.

7. Разчистване
Тук става въпрос за бърсане на прах, подреждане на вещите по шкафовете и рафтовете у дома и всички подобни дейности. Хубавото е, че не е нужно да разтребваме с часове всеки ден, за да изгаряме калории, достатъчно е да отделим половин час и ще се сбогуваме със 100 калории.
Яна ВОЙНОВАПровокативно проучване: Тези филми ни помагат да горим калорииАко днес сте нарушили режима си и сте хапнали малко повече шоколад, не унивайте – викнете няколко пр…Feb 18 2019vsyakajena.com