6 лесни упражнения за плоско коремче

0
488
плоско коремче

Коремът е областта от тялото ни, която се отпуска много лесно, а стягането след това не е особено лесно, тъй като изисква постоянство и усърдие. Затова много хора просто се отказват от тази идея. Истината е обаче, че има някои упражнения, които не само не са трудни, но и не отнемат кой знае колко време. Ефектът им определено си струва, а най-хубавото е, че можем спокойно да ги правим у дома, без да трябва да ходим в залата за фитнес. Днес ще ви представим 6 упражнения за плоско коремче.

1. Трениране на горните коремни мускули
Трябва да легнем по гръб. След това повдигаме гърдите напред, все едно ще правим коремна преса. След това сгъваме дясното си коляно към гърдите, а левият ни крак сгъваме отстрани на тялото, сякаш тичаме. Дясната ръка държим изправена до тялото, без да докосва пода. Връщаме се в изходна позиция и повтаряме и от другата страна.

2. Трениране на долните коремни мускули
Лягаме по гръб, а ръцете си слагаме под кръста или дупето. Повдигаме главата си от пода, а после вдигаме и левия си крак възможно най-горе. Десният крак също повдигаме от земята, но възможно най-ниско. След това снижаваме левия крак до нивото на десния, а десния вдигаме. Правим няколко повторения.С тези 6 упражнения ще изваем талията си у домаЛятото все повече наближава и всеки се сеща за факта, че през зимата се е поотпуснал и се е заоблил …Jul 2 2019vsyakajena.com

3. Трениране на 6-те основни плочки
Лягаме по гръб и слагаме ръцете си под дупето. След това сгъваме краката си и ги свиваме към главата си. Връщаме ги леко надолу и ги изпъваме напред, успоредно на пода. Правим няколко повторения.

4. Трениране на горните странични мускули
Сядаме на пода с леко сгънати крака, повдигнати от земята. Гърбът ни трябва да е на 45-градусов ъгъл от пода. Хващаме ръцете си пред тялото, а ако искаме още по-голям ефект, можем в тях да държим тежест. Усукваме тялото си, като въртим ръцете си наляво, след това надясно. Правим няколко повторения.

5. Трениране на горни и странични мускули
Те се тренират най-ефективно в позата планк. Тази поза представлява заставане като за лицева опора, но се опираме на лакти, а не на длани. Добре е да задържаме позицията поне минута в началото и постепенно да увеличаваме времето в планк стоеж.

6. Трениране на долните странични мускули
Заемаме позиция за лицева опора, след което бавно местим стъпалата си към гърдите, без да сгъваме коленете. Доближаваме се колкото можем, след което се връщаме в изходна позиция. Повтаряме 10 пъти.
Яна ВОЙНОВАТези 6 упражнения са чудесен избор за начинаещиПовече от 90% от хората, които започват да ходят на фитнес, се отказват през първите 3 месеца. Основ…Mar 8 2019vsyakajena.com