40-те са новите 20 – не позволявайте на годините да ви променят. Ето 5 начина на хранене, с които ще запазите теглото си (ЧАСТ II)

Вече коментирахме, че да си на 40 определено не е това, което беше. Но това зависи изцяло от нас. Грижата за тялото ни е само наша отговорност и ние не можем да виним нищо и никого за това как изглеждаме.Споменахме, че навлизането в 40-те може да бъде основна причина за забавяне на метаболизма, а това от своя страна да даде резултат в килограмите ни. И така, надебеляваме безпричинно, не знаем защо, но не знаем и как да смъкнем излишните килограми, защото това далеч не е лесна задача. Приготвили сме ви още 5 съвета, които да вземете предвид и да промените начина си на хранене, за да можете да поддържате най-доброто тегло за вашия организъм.Баба ми каза за тази лесна диета и килограмите стремглаво тръгнаха надолу, без гладБабите ни познаваха много рецепти за красота и знаеха как да изглеждат добре. Всичко, което беше в х…Oct 1 2018vsyakajena.com

Нека любимото ви кафе позеленее, сега! Да, пийте зелено кафе. Това разбира се, не е буквално. Зелените зърна на кафето са тези, които не са печени и имат повече хранителни вещества. Този тип кафе съдържа голямо количество антиоксиданти, които помагат в безкрайната битка със стареенето. Прибавете рибено масло в храната си. Рибата е основен източник на омега-3 мастни киселини и витамин D, които имат изключително много положителни свойства: помагат за предотвратяване на сърдечни заболявания, диабет, високо кръвно налягане, а освен това са много добри при шизофрения, депресия, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Определено не трябва да лишавате тялото си от съставките на рибеното масло!

Нека вечерята ви да приключи максимум в 19:00ч. Учените са установили, че часовете на хранене са от огромно значение за качването на килограми. Хората, които вечерят по-късно са по-склонни към наддаване в телесното тегло. Костите – не ги забравяйте. Факт е, че почти всяка клетка от тялото съдържа калций, но костите са тези, които са изградени от него на 90%. Затова, с напредване на възрастта, клетките започват да си набавят необходимия калций от костите, което в един момент води до недостиг. За да си го набавяте успешно наблегнете на млечни продукти, сьомга, семена, боб, бадеми. Колкото по-ярки, толкова по полезни! Това е основното правило при избор на плодове и зеленчуци. Всички са полезни, но не всички съдържат антоцианин – оксидант, който влияе на състоянието на сърдечно-съдовата система. Ще познаете тези плодове и зеленчуци по ярките и наситени цветове – череши, червено зеле, цвекло, боровинки и др. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАСпазвах тази диета само 5 дни и ефектът ме изуми. От корема не остана и следаИскате да изчистите тялото си от токсини и да подсилите имунната си система за предстоящата зима. Ос…Oct 1 2018vsyakajena.com