4 факта за човешкото тяло, които го превръщат в чудо

0
394
тяло

Човешкото тяло е като конструиран компютър, който е с перфектно програмиран механизъм, разбиращ веднага, ако нещо не е както трябва. Всеки човек познава тялото си, но в същото време има някои детайли, които ни изненадват постоянно. Днес ви представяме 4 факта за човешкото тяло, които са крайно любопитни, пишат от edna.bg. Ето кои са те:
Езикът си има отпечатък
Всички знаете, че имате уникален пръстов отпечатък. Но повечето хора не подозират, че отпечатъкът на езика също е уникален за всеки човек. Отпечатъкът на езика се състои от гъсти и криви подутини. Има теории, които гласят, че скоро пръстовият отпечатък може да бъде заменен с такъв от езика.
Праг на болката
Прагът показва колко силна болка бихте могли да понесете, преди да започнете да крещите и плачете. Всяко човешко тяло има определена поносимост, която свързана с мозъка, защото той може да включва и да изключва рецептори за болка.Ето какви мерки можем да вземем, за да предпазим тялото си от силно замърсения въздухУ нас постоянно се говори за това, колко е замърсен въздуха и какви опасности крие това за здравето …Jan 11 2019vsyakajena.com

Краката продължават да растат
Когато човешкото тяло остарява обикновено се смалява, но това не важи за краката ви, се казва във видеото. Учените са доказали, че след като краката на детето пораснат, в зрялата му възраст спират да растат. Но когато човек остарее, краката му пак започват да растат. Причина за това са сухожилията и ставните връзки, които свързват всички тънки кости на стъпалото. Те остаряват и губят еластичността си. Сводовете на стъпалата стават по-широки и по-плоски. Учените също са доказали и това, че краката на хората, които спортуват повече в младостта си, растат повече, когато остареят.
Да плачеш не е срамно, а е полезно
Когато са наранени физически или емоционално, повечето хора плачат. Най-често обаче мъжете се смущават от сълзите си, когато са наранени, тъй като това ги кара да се чувстват слаби. Повечето хора обаче не знаят, че всъщност е хубаво да плачем, защото сълзите намаляват щетите от емоционалното нараняване, премахват стреса.
Започнах да правя тези 4 утринни разтягания и оттогава имам много повече енергия и тялото ми е като новоРазтягането е много важна част от физическата активност. Неслучайно всеки професионален спортист пра…Jan 6 2019vsyakajena.com