10 съвета за отслабване за най-мързеливите (Част 2)

0
462
отслабване

Вече сме в средата на месец февруари и повечето зимни празници са зад гърба ни. Тепърва идва пролетта и лятото и те се свързват от дамите с една важна дума: отслабване. Колкото и да се храним здравословно и да следим какви продукти приемаме е факт, че през зимата ястията са по-тежки и това е съвсем закономерно с оглед на това, че тялото ни се нуждае от повече калории, за да може да функционира нормално при по-тежките зимни условия. Но така или иначе, с повишаването на температурите и напредването на времето, на дневен ред в ума ни все по-често се поява мисълта за отслабване. Днес ви представяме 10 съвета за най-мързеливите, с които ще свалим излишните килограми без почти никакви усилия. Ето и какво трябва да правим:
6. Очи
Както са казали хората, човек първо се храни с очите си. Затова често прекаляваме с порциите си, защото когато сме гладни, храната винаги ни се струва малко. За да избегнем този ефект, има един много лесен трик. Ако напълним една малка чиния, тя ще съдържа по-малко количество храна, но очите ни ще видят пълна чиния и ще бъдем спокойни, че няма да останем гладни. Затова просто трябва да сменим размера на чиниите и неусетно ще започнем да се засищаме с по-малко количество храна. 10 съвета за отслабване за най-мързеливите (Част 1)Вече сме в средата на месец февруари и повечето зимни празници са зад гърба ни. Тепърва идва пролетт…Feb 15 2019vsyakajena.com

7. Ябълки
Ябълките са полезни, заради витамините и пектина, който се съдържат в тях. Освен това обаче, ябълките, когато са по-кисели, провокират отделянето на стомашни сокове, които разграждат храната по-бързо. Затова диетолозите съветват да хапваме по една ябълка 15 минути преди хранете. Така ще намалим цялостния прием на калории за деня.
8. Ненужни храни
Всеки от нас има определени храни в менюто си, с които съвсем спокойно може да се раздели. Тогава защо не го направите? Ако се отърве от всички ненужни за нас храни, ще намалим калориите, които приемаме, защото ще наблегнем на храните, които организмът ни изисква. Когато ни се яде нещо конкретно, това значи, че тялото ни има нужда от веществата, които се съдържат в него. Затова задоволете желанията на тялото си, а не яжте това, което сте свикнали.
9. Цветове
Подобно на миризмите, цветовете също оказват влияние върху апетита ни. Оказва се, че хората въобще не харесват храна, която е сервирана в тъмносини чинии. Тоест, този цвят е най-подходящ тогава, когато искаме да хапнем по-малко. Белият цвят се счита за неутрален, докато жълтите и оранжевите чинии увеличават апетита ни.
10. Витамини
Витамините са много важни не само за здравето ни, но и за фигурата ни, защото витаминът D например, ускорява метаболизма. Затова е важно да си набавяме достатъчно от този витамин, особено през зимата, когато слънчевата светлина не е толкова силна и не достига до нас в големи количества. Той се съдържа в яйцата и рибата. Друг елемент, който ни помага за отслабването е хромът, който пък се съдържа в бобовите култури и рибата. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Яна ВОЙНОВАПромени в храненето за отслабване без гладПовечето хора смятат, че свалянето на килограми се случва само и единствено с много трудно търпим гл…Feb 10 2019vsyakajena.com