Храни и напитки, които трябва да избягваме, когато употребяваме алкохол

0
360

Все още няма еднозначно мнение по въпроса, дали употребата на алкохол в умерени количества е вредна. И ако все пак сте от хората, които са на мнение, че не е така и не се лишавате от едно или две питиета, трябва много да внимавате с какво смесвате употребата на алкохол. Има някои храни и напитки, за които е известно, че е по-добре да избягваме когато пием алкохол, защото възпрепятстват правилното му разграждане в организма. Голяма част от хората обичат да завършват вечерята си, която е включвала и алкохол, с чаша кафе. Въпреки че на повечето от нас ни е ясно, че докато алкохола притъпява функцията на нервната система, то кафето я стимулира, рядко се замисляме, че комбинацията от двете води организма до шок. Вероятно ще почувстваме, че опиянението не е толкова силно, но това не означава, че алкохолът се е неутрализирал, което може да доведе до неприятни усещания на другия ден. Алкохол с цитруси на пръв поглед изглежда доста освежаваща напитка, особено през лятото.Почти никой не знае, но този алкохол има неподозирани ползи за здравето ниПоследните изследвания показват удивителните ползи за здравето от умерената консумация на шампанско.…Aug 6 2018vsyakajena.com

Вкусът от такива комбинации също е приятен, но какво всъщност се случва в стомаха? Цитрусите съдържат много киселини, които сами по себе си могат да предизвикат проблеми със стомаха, а смесени с алкохол този ефект може да бъде засилен. Но това не означава, че комбинацията алкохол – плод е напълно изключена. Можете да комбинирате алкохолната напитка с банани, тъй като те съдържат в себе си много калий, а той неутрализира вредното въздействие от алкохола. Други храни, които не е полезно да смесваме с алкохола са доматите – комбинирани с водка или коняк провокират метеоризъм и създават доста проблеми с храносмилането. Колкото до десертите, които приготвяме с алкохол – рискувате да удвоите опиянението и махмурлука на следващия ден. По-добрият вариант е да комбинирате алкохолната напитка с млечно-кисел десерт, за да намалите негативите за черния дроб и да неутрализирате химическите реакции, които биха настъпили в организма.
А за финал – независимо с какво комбинирате алкохолните напитки, употребявайте ги с удоволствие и мярка!
Александра БОЖИДАРОВАЕто кои лекарства са отровни, ако ги приемате с алкохолВероятно знаете, че има лекарства, които никога не бива да се пият с алкохол.
Ако на вратата са ви п…
Jun 29 2018vsyakajena.com